Kies uw regio op basis van postcode, plaats of titel

Plaats
Postcode
Titel

Agenda

Kunstexpositie Philipp Jordan
07 dec 2008 t/m 28 dec 2008
Tijd: 15:00
Plaats: Loosdrecht
Lokatie: Boerderij "Arbeid Adelt", Oud Loosdrechtsedijk 48-50, 1231 NB Loosdrecht
Kunstexpositie Philipp Jordan De kunstexpositie van Philipp Jordan te Loosdrecht loopt van 7 december tot en met 28 december en is geopend op zaterdag en zondag van 12:00 uur tot 18:00 uur en daarnaast op afspraak: 06-11135234. De feestelijke opening met hapjes en drankjes vindt plaats op 7 december 2008 om 15:00 uur. Meer informatie over Philipp Jordan en zijn kunst is te vinden op www.teddiesinspace.com.
Philipp Jordan, geboren op 28 oktober 1974 in Bonn (Duitsland), is een autonoom kunstenaar met woon- en werkplaats in Utrecht. Tijdens deze solo expositie in het monumentale boerderij pand “Arbeid Adelt” te Loosdrecht toont Philipp Jordan verschillende werken: zowel schilderijen op canvas als ook collages, die allemaal in de afgelopen jaren tot stand zijn gekomen. Ook is een nieuwe catalogus uitgebracht waarin de verschillende stijlen van Philipp Jordan´s werk worden gepresenteerd. Deze catalogus is verkrijgbaar tijdens de expositie.

Philipp Jordan gebruikt met name een combinatie van oilbar en spraypaint, waarmee hij met de jaren zijn eigen techniek ontwikkeld heeft. Hij probeert met zijn werk direct de emoties van de toeschouwer los te maken in plaats van deze alleen op het doek te laten zien. De kinderjaren zijn een grote inspiratiebron voor zijn schilderijen. Met name de teddybeer is een terugkerend item en is ondertussen een soort trademark geworden van Philipp Jordan.

Vanwege de affiniteit met de kinderjaren en het feit dat hij zelf in zijn jeugd kanker heeft gehad, worden 20% van de opbrengst van de verkochte schilderijen gedoneerd aan de stichting KiKa (Kinderen Kankervrij, www.kika.nl).

Reacties en toevoegingen

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel

Op dit bericht kan niet meer gereageerd worden

Profiel van TeddiesInSpace

TeddiesInSpace TeddiesInSpace
info
member sinds TeddiesInSpace Member sinds
artikelen 0 artikelen reacties 0 reacties
fotos 2 foto's videos 0 video's
website