Kies uw regio op basis van postcode, plaats of titel

Plaats
Postcode
Titel

Vrouwen en taarten

ReageerPrint dit artikel
Ommer Nieuws
  • 02 apr 2009
OMMEN Iedere ochtend klokslag vijf uur begint banketbakker Richard Bergsma aan zijn werkzaamheden en zorgt ervoor dat er, buiten de bestellingen om, tegen een uur of acht zon honderd gebakjes, taarten en vlaaien klaar staan. Daarna werkt hij in een wat rustiger tempo door om de voorraad op peil te houden.
Behalve taarten bakken kan Richard Bergsma ook goed schilderen. Momenteel maakt hij een wandschildering voor zijn dochter.
Behalve taarten bakken kan Richard
Bergsma ook goed schilderen. Momenteel
maakt hij een wandschildering voor zijn
dochter. "Roze en prinsessen, dat is het
helemaal" door Erna Ekkelkamp
Ommer Nieuws

Dankzij de grote glazen ruiten tussen de winkel en de bakkerij, is Richard voor de klanten van bakkerij Koggel een bekend gezicht. Wie even op zijn beurt moet wachten heeft daardoor een mooi uitzicht op de knedende, garnerende en slagroomspuitende bakker. Nadat Richard zijn diploma metaalbewerking haalde, had hij weinig zin om aan het werk te gaan. Hij bezocht een open dag van de tweejarige Bakkersopleiding en wist meteen: dit is mijn weg. Het is een beroep waar je echt je creativiteit in kwijt kunt. Zo heb ik laatst nog een bruidstaart gemaakt voor honderdtwintig personen. Het bruidspaar wilde een taart met anijssmaak. Daar zijn geen recepten van, dus moet je dat zelf uitvogelen. Dat zijn voor mij de krenten in de pap. In zijn werk is Richard voornamelijk omringd door vrouwen en thuis is dat al niet anders met een vrouw en twee dochters. Zijn vrouw ontmoette hij op de bakkersschool. Dat betekent dat zijn dochters van vier en zes jaar altijd kunnen rekenen op de mooiste verjaardagstaarten van de school. Thuis heb ik de printer met levensmiddelenkleurstof staan, waarmee ik de bovenkant van de themataarten kan afmaken. De kinderen mogen zelf een plaatje van internet uitzoeken en ons helpen met het maken van de taart. Dat vinden ze geweldig. Voor de verjaardag van mijn vrouw hebben ze allebei een tekening gemaakt en daarvan heb ik een mooie taart gemaakt. Behalve van lekkere taarten, houdt Richard ook van dieren. Naast twee katten en twee muizen, zijn de twee huskys zijn grote trots. Ooit wil ik zelf een nestje fokken, maar daarvoor ontbreekt het me nu helaas nog aan tijd. Maar dat komt vanzelf wel een keertje.

 

Overig nieuws uit Ommer Nieuws

» meer nieuws

Reacties en toevoegingen

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel

Op dit bericht kan niet meer gereageerd worden