Kies uw regio op basis van postcode, plaats of titel

Plaats
Postcode
Titel

Van der Maarel stelt zich voor

ReageerPrint dit artikel
FCUTRECHT
FCUTRECHT (Utrecht)
  • 23 aug 2009
In de 65e minuut viel hij in tegen Elinkwijk; Mark van der Maarel. “Wie is dat?” vroegen de supporters langs de kant zich af. Ja , wie is die nummer 35?
Mark van der Maarel deed zaterdag tegen Elinkwijk voor het eerst mee met het Eerste van FC Utrecht. (FCUPhoto/Frank Zilver)
Mark van der Maarel deed zaterdag tegen
Elinkwijk voor het eerst mee met het
Eerste van FC Utrecht. (FCUPhoto/Frank
Zilver)

“Ik ben twintig, verdediger, kom uit Arnhem, heb twee jaar voor Haarlem gespeeld en dit is mijn tweede seizoen bij FC Utrecht,” vat hij het even snel samen na afloop. “In de voorbereiding werd ik al gevraagd om een week mee te trainen met het Eerste en daarna heb ik ook nog regelmatig meegedaan op Zoudenbalch. Tegen Willem II zat ik zelfs al op de bank. Daar sta ik toch wel van te kijken.”

“Vorig seizoen hoopte ik nog op zoveel mogelijk speelminuten bij Jong Utrecht en nu komt het toch steeds dichterbij. Ik wacht af. Ik weet wel dat Utrecht niet al te veel verdedigers heeft en daar liggen mijn kansen. Ik ben rechtsbenig en kan zowel rechtsback als centraal staan, rechts en links in het centrum, dat maakt mij niet uit.”

Zaterdag verving hij Ken van Mierlo en vormde hij samen met Sander Keller het verdedigingscentrum. “Het is een oefenpot, maar toch voelt het wel een beetje aan als een debuut. Ik doe toch mee met de grote jongens. Wat ik vooral merk op dit niveau, is dat zij een stuk slimmer zijn. Daar kan ik veel van leren, ook omdat de groep mij goed opvangt en tips geeft.”

Over zijn ‘debuut’ is hij tevreden. “Het ging okay, aardig. Ja, die penalty kwam wel door mij, maar ik stond tegenover twee man. Ik raakte hem, dat ga ik niet ontkennen. Je kon het op de tribune horen, dus het heeft geen zin om te beweren dat het niet zo is. Wel fijn overigens dat die Elinkwijker vanaf elf meter miste.”

 

Overig nieuws uit Stadsblad Utrecht

» meer nieuws

Reacties en toevoegingen

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel

Op dit bericht kan niet meer gereageerd worden

Profiel van FCUTRECHT

FCUTRECHT FCUTRECHT
info
member sinds FCUTRECHT Member sinds
artikelen 156 artikelen reacties 0 reacties
fotos 118 foto's videos 0 video's
website
 

Klik & Win acties

Doe mee en win! De laatste Klik & Win acties van dé Weekkrant.

Win 3x2 vrijkaarten voor DRUfilm The Theory of Eve...

meer Klik & Win acties »