Kies uw regio op basis van postcode, plaats of titel

Plaats
Postcode
Titel

HeleBoelDag rondom kerk voor jong en oud

ReageerPrint dit artikel
NUNSPEET - Er is weer een hele boel te doen, zaterdag 4 juli in Nunspeet, rondom de dorpskerk. Van 09.00 tot 15.00 uur wordt daar de HeleBoeldag gehouden en is er van alles te doen voor jong en oud.

Uiteraard staat de grote rommelmarkt met ruim veertig kramen en kleine meubelen centraal. Naast de rommelmarkt zijn er echter nog een heleboel andere activiteiten. Aan de veelvoud van de activiteiten ontleend deze dag dan ook haar naam “een Hele Boeldag”. Met het organiseren van zoveel mogelijk verschillende activiteiten hoopt de hervormde gemeente vakantiegangers en de inwoners van Nunspeet een interessant programma te bieden. In de Dorpskerk worden ieder uur wandelconcerten georganiseerd. Plaatselijke organisten zullen hier het beste van hun repertoire ten gehore brengen op het bekende Van Dam orgel. In de Wheme is er levend poppenkast en buiten kunnen de kinderen geschminkt worden. Voor de derde keer in successie zijn er sjoelkampioenschappen. Iedereen kan dit jaar deelnemen aan sjoelwedstrijden en meestrijden om het lokale kampioenschap van Nunspeet 2008. Gedurende de openingstijden van de rommelmarkt kan letterlijk en figuurlijk een gooi gedaan worden naar de titel. De beste spelers in de categorieën jeugd tot 13 jaar en senioren (vanaf 13 jaar) worden beloond met een prachtige beker. Omdat zoveel activiteiten hongerig maakt is er op de dag volop gelegenheid voor een lekkere koude of warme hap. De inwendige mens kan volop versterkt worden met eigengebakken taart, oliebollen, een broodje hamburger, ijs, of andere lekkernijen. Op het terras kan men lekker luisteren naar de jeugdleden die muzikale optredens verzorgen. En voor de broodnodige (ont)spanning kan er natuurlijk mee gespeeld worden met het Rad van avontuur. Ook dit jaar zijn er weer bijzondere goederen voor de verkoop aangeboden. Deze artikelen worden vanaf 10.15 uur per opbod verkocht. De bewuste artikelen zijn vooraf te bezichtigen op de platte wagen, van waar ze ook te koop aangeboden zullen worden.
Wat deze dag zo speciaal maakt is dat de gehele opbrengst naar maar liefst vijf bestemmingen gaat. Onder andere het jeugdwerk, zendingsarbeiders en Messiasbelijdende gemeenten in Israël delen mee in de opbrengst. Twintig procent van de opbrengst gaat dit jaar naar Stichting Protestants Christelijk Hospice Nunspeet. Deze stichting is in 2003 gestart met de plannen om te komen tot het realiseren van een Hospice. Zoals de plannen nu zijn, kan eind 2008 begonnen worden met de bouw en zal het Hospice in de loop van 2009 gereed zijn. In het Hospice is iedere gast, die palliatieve, terminale zorg nodig heeft van harte welkom ongeacht zijn of haar levensovertuiging. Dit gebeurt vanuit de overtuiging dat ieder leven van begin tot eind met respect behandeld moet worden, omdat ieder leven uniek en een gave van God is. De grondslag van de stichting is gebaseerd op de Bijbel, als Gods Woord. Daarom wil de stichting dat de kwaliteit van leven ook in de laatste fase gewaarborgd is, zodat gasten van het hospice op een waardige manier hun leven kunnen afsluiten. Een fantastisch initiatief dus dat financieel ondersteuning verdient.
Ruim 200 vrijwilligers zullen meewerken aan deze dag en hopen er een gezellig feest van te maken.

Wil men meer informatie over de HeleBoelDag dan kan contact opgenomen worden met Wijnand de Jager (034-258458).

 

Overig nieuws uit Nunspeet Huis aan Huis

» meer nieuws

Reacties en toevoegingen

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel

Op dit bericht kan niet meer gereageerd worden