Kies uw regio op basis van postcode, plaats of titel

Plaats
Postcode
Titel

Bakkerij Schenk al tachtig jaar ambachtelijk

ReageerPrint dit artikel
Door: Jordy Boschman
ELBURG - Bakkerij Schenk in de Elburger binnenstad bestaat deze maand tachtig jaar. De kracht van het familiebedrijf is al acht decennia dezelfde. "Een ambachtelijke, ouderwetse uitstraling."
Winny, Janita en Aart Schenk met op de voorgrond Aart en Janita's kinderen Alice en Arianne. Foto: HaH
Winny, Janita en Aart Schenk met op de
voorgrond Aart en Janita's kinderen
Alice en Arianne. Foto: HaH
Huis aan huis Elburg en Oldebroek

Bakker Aart Schenk staat sinds midden jaren tachtig in de bakkerij die zijn grootvader in mei 1929 begon. Nadat zijn vader van 1955 tot 1994 de bakkerij had, nam Aart samen met zus Winny het bedrijf in 1995 over. Aart: "In eerste instantie zou zij de snoepwinkel onder haar hoede nemen, maar wegens het plotseling ontvallen van onze vader, zijn de bakkerij en snoepwinkel samengevoegd."
Winny is het gezicht van de winkel. Een bakkerij die nostalgie uitademt. En dat is nu juist ook de kracht van Bakkerij Schenk, vinden broer en zus. "Wij hebben nog ambachtelijk brood. We maken alles zelf, dat willen we zo houden", aldus Winny.
In alles is Bakkerij Schenk nog steeds een familiebedrijf. "Familie en vrienden willen ons altijd helpen. We doen nooit een vergeefs beroep op ze", zegt een dankbare Aart. Zijn vrouw Janita werkt parttime in de bakkerij, onder meer als boekhoudster.
Over de toekomst wil Aart nog wel wat kwijt: "We hopen dat het verkeersplan Versteeg een niet al te negatieve invloed heeft op ons bedrijf, zodat mijn dochters (nu 7 en 3) in de toekomst de mogelijkheid krijgen de zaak voort te zetten, als ze dat willen."

Bakkerij Schenk aan de Vischpoortstraat 3 viert het tachtigjarig jubileum met een aanbiedingsmaand. Winny: "Elke week zijn er feestaanbiedingen. De ene keer brood, de andere keer gebak of koek." De actie loopt tot het pinksterweekend.

 

Overig nieuws uit Huis aan huis Elburg en Oldebroek

» meer nieuws

Reacties en toevoegingen

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel

Op dit bericht kan niet meer gereageerd worden