Kies uw regio op basis van postcode, plaats of titel

Plaats
Postcode
Titel

Wanneer en waar komt Sint aan?

ReageerPrint dit artikel
de Westlander
 • 12 nov 2009
WESTLAND - Waar en wanneer komt Sint aan. Zaterdag 14 november wordt een drukke dag voor de kindervriend.
Zwarte pieten duiken zowel zaterdag 14 als 21 november op veel plaatsen op in het Westland. Foto: PR
Zwarte pieten duiken zowel zaterdag 14
als 21 november op veel plaatsen op in
het Westland. Foto: PR

Die dag is hij zowel in 14.00 uur Naaldwijk, Wilhelminaplein (14.00 uur), De Lier, Hoofdstraat (12.45 uur), Honselersdijk, haventje (13.00 uur), Monster, haven (14.00 uur) als Hoek van Holland, Berghaven (13.30 uur) te zien.

De Lier

Al om 12.45 uur is de goedheiligman te zien in de Hoofdstraat in De Lier.

Naaldwijk

Hierna vertrekt hij met zijn vervolg naar Naaldwijk. Waar hij om 14.00 uur arriveert op het Wilhelminaplein. Meer informatie in de Westlander van 11 november.

Honselersdijk

Bij zijn intocht in Honselersdijk volgt Sint de volgende route: Haventje Joh. v. Oldenbarneveldstraat-Burg. Hoogeboomstraat-Stompersdijk-Willem v/d Potstraat-v. Beekum Maurissenstraat-v.d. Goesstraat-Moddermanplein-Endeldijk-richting rotonde-Dijkstraat-Hofwijk-Veilingweg-Groenlaan-Achter de Dijk-Rehoboth.

Monster

Om 14.00 uur komt Sint ook aan in de haven van Monster (Verlengde Havenstraat)

Hoek van Holland

In Hoek van Holland wordt voorafgaand aan zijn aankomst feest gevierd in de Hoekstee (aanvang 10.00 uur). 's Middags om 13.30 uur komen de Sint en zijn Zwarte Pieten aan in de Berghaven. Hij zal hier welkom geheten worden. Daarna zal Sinterklaas uitgebreid de tijd nemen om de kindertjes een handje te geven. Aan het einde van de Berghaven staat de koets op Sinterklaas te wachten. De Sint gaat onder begeleiding van de Marching Band Rotterdam aan Zee in zijn koets naar Het Brinkplein. Hier is tot ongeveer 16.30 uur weer van alles te doen. Op Het Brinkplein is het groot feest met een springkussen, een suikerspin, popcornkraam en een draaimolen.

Zaterdag 21 november

Zaterdag 21 november brengt Sinterklaas een bezoek aan 's-Gravenzande, Wateringen en Ter Heijde.

's-Gravenzande

Die dag loopt Sinterklaas van 13.30 tot 16.00 uur door de volgende straten: Koningin Julianaweg, Eikenlaan, Populierenstraat, Oudelandstraat, Langestraat, Gasthuislaan, Vaartplein, Hoflaan, Van Lennepstraat, Graaf Florisplein, Pompe van Meerdervoortstraat, Van de Kasteelestraat, Langestraat, Marktplein.

Wateringen

Zaterdag 21 november bezoekt Sinterklaas samen met zijn Pieten Wateringen. Om 13.30 uur zal hij bij de St. Jozefschool aan de Groentelaan in Essellanden aankomen om vanaf daar met een hele stoet kinderen, volwassenen en natuurlijk zwarte pieten naar het oude gemeentehuis te vertrekken. Hier wordt hij ontvangen door burgemeester van der Tak.
Tijdens de intocht zal er een echte pakjeswagen meerijden en de tien prijswinnaars van de kleurwedstrijd zullen zich als een echte V.I.P. wanen.
Kinderen tot en met tien jaar maken een kans op een V.I.P. behandeling door de kleurplaat op hun allermooist te versieren. Deze kleurplaat is te verkrijgen bij de leden van de Wateringse Ondernemers Vereniging of te downloaden via onderstaande site. Kinderen kunnen tot en met woensdag 18 november hun kleurplaat inleveren bij de leden van de W.O.V. De intocht wordt mogelijk gemaakt door de Wateringse Ondernemers Vereniging. Kijk voor de route van de intocht of foto’s van de intocht op www.wov-wateringen.nl

Ter Heijde

Zaterdag 21 november wordt de grote dag voor jong en oud in Ter Heijde aan Zee, maar natuurlijk is iedereen van buiten het dorp ook van harte welkom. In de nacht van 20 op 21 november zal het Spaanse gevolg vanaf de stoomboot afgezet worden bij de strekdam recht voor de strandopgang van de Strandweg. Speciaal voor onze hoge gast worden deze nacht geen opspuitingen verricht op het strand.
Eenmaal op het Heijdse strand gekomen zal het gevolg richting hotel Elzenduin gaan om daar voor één nacht haar intrek te nemen.
De ochtend van 21 november om 10.45 uur verzorgen drumfanfare Excelsior uit Delft en show- en majorettevereniging The Maranto’s uit Ter Heijde aan Zee een show voor de ingang van het Heijdse Hotel. Voor aanvang van de optocht zal wethouder Meijer van de gemeente Westland Sinterklaas verwelkomen. Daarna start de optocht om klokslag 11.00 uur en zal elke straat van het dorp met een bezoekje vereerd worden.
De bewoners worden verzocht de Nationale Driekleur uit te hangen van 10 tot 12 uur. De bonte optocht zal ongeveer een uur duren en eindigt bij het hotel. Hier zal onze kindervrind met behulp van zijn Pieten alle kinderen die een kleurplaat hebben ingeleverd op de bekende adressen een verrassingszak aanbieden en de prijswinnaars bekend maken van de kleurwedstrijd op het bordes van hotel Elzenduin.

 

Overig nieuws uit de Westlander

» meer nieuws

Reacties en toevoegingen

 • Debbie van Veldhuizen Debbie van Veldhuizen 06 november 2010, 16:50:53

  Volgende week zaterdag is het toch echt de 20e en niet de 21e.
  Zie hierboven bij de Sint-berichten.

  Groetjes Debbie
 • Vreugdenhil Vreugdenhil 13 november 2009, 16:29:58

  En wanneer komt ie in Maasdijk????? Horen wij niet meer bij het Westland????

Op dit bericht kan niet meer gereageerd worden

Klik & Win acties

Doe mee en win! De laatste Klik & Win acties van dé Weekkrant.

Win 3x2 vrijkaarten voor DRUfilm The Theory of Eve...

meer Klik & Win acties »