Kies uw regio op basis van postcode, plaats of titel

Plaats
Postcode
Titel

Stadsdichter draagt voor op Lintjesdag

ReageerPrint dit artikel
De Koerier Uden
  • 08 dec 2010
Uden Maarten van den Elzen kan zich opmaken voor een nieuwe klus. De Udense stadsdichter zal tijdens de aankomende Lintjesregen op 29 april een gedicht voordragen. De gedecoreerden krijgen het gedicht mee naar huis in de vorm van een oorkonde.
Foto: Van den Elzen beschouwt het als een eer om voor te dragen tijdens de Lintjesregen.
Foto: Van den Elzen beschouwt het als
een eer om voor te dragen tijdens de
Lintjesregen.

Burgemeester Hellegers gaf opdracht voor dit gedicht. Volgens hem is de ceremonie in de raadzaal aan verfrissing toe. “De bijeenkomst bestaat grotendeels uit toespraken. Ik zie graag een middag die wat feestelijker is. Daarom hebben we Maarten van den Elzen benaderd om een bijpassen gedicht voor te dragen. Het zal gaan om een gemeenschappelijk gedicht dat aansluit bij het karakter van de dag. Over de exacte invulling moet nog gesproken worden.”
Maarten van den Elzen bekleedt sinds 2006 de titel van Udense stadsdichter. In die functie schreef hij eerder al gedichten voor de Vrijwilliger van het Jaar en bij de verkiezing van Verdienstelijk Udenaar. Nu komt daar een nieuwe opdracht bij. Van den Elzen vertelt: “Het blijft een hele eer. Ik kreeg het verzoek vorige week binnen. Daar twijfel je natuurlijk niet over. Ik zie het als cultuurambassadeur tot mijn plicht om poëzie dichter bij de mensen te brengen. Gelegenheden als de Lintjesregen lenen zich daar natuurlijk perfect voor.”
Volgens Van den Elzen is Uden een uitstekende voedingsbodem voor zijn poëzie. Om inspiratie zit hij nooit verlegen. “Neem Bedaf of het Slingerpad. Uden heeft zoveel mooie plekjes. Dan ga ik er op de fiets tussenuit om inspiratie op te doen. Al fietsend maak ik mijn gedachten hele gedichten. Als ik een week niet dicht, voelt het als een groot verzuim.” Naast het maken van gedichten bestiert Van den Elzen ook een uitgeverij. Kijk voor meer informatie op: www.hoenderbosch.nl.

Koen Wieriks
 

Overig nieuws uit De Koerier Uden

» meer nieuws

Reacties en toevoegingen

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel

Op dit bericht kan niet meer gereageerd worden

Klik & Win acties

Doe mee en win! De laatste Klik & Win acties van dé Weekkrant.

Win 3x2 vrijkaarten voor DRUfilm The Theory of Eve...

meer Klik & Win acties »