Kies uw regio op basis van postcode, plaats of titel

Plaats
Postcode
Titel

Aangifte doen via internet of telefoon

ReageerPrint dit artikel
Weekjournaal
  • 15 dec 2010
REGIO - De dienstverlening van de politie Midden en West Brabant verandert. Door een nieuwe manier van werken kunnen burgers veel zaken met de politie Midden en West Brabant telefonisch of via internet regelen en is het alleen voor zwaardere zaken nog nodig om, na afspraak, op het politiebureau aangifte te doen.
Van veel zaken kunt u snel en makkelijk telefonisch aangifte doen bij de politie (foto: politie Midden en West Brabant, Bart van Hattem)
Van veel zaken kunt u snel en makkelijk
telefonisch aangifte doen bij de politie
(foto: politie Midden en West Brabant,
Bart van Hattem)

Binnen het nieuwe dienstverleningsconcept krijgen burgers via 0900-8844 24 uur per dag telefonisch persoonlijk advies bij al hun vragen, meldingen of voor het doen van aangifte. In veel gevallen kan aangifte via internet of telefonisch worden opgenomen.

Afspraak

Voor complexere zaken wordt een afspraak gemaakt om aangifte te doen op een politiebureau. Er zijn zes politiebureaus in de regio waar men zonder afspraak kan binnenlopen: in Tilburg, Oosterhout, Sprang Capelle (Tilburgseweg 23B), Breda, Roosendaal en Bergen op Zoom. Andere politiebureaus zijn alleen open voor bezoekers met een afspraak.

Bellen

Korpschef Frans Heeres legt uit waarom voor deze nieuwe dienstverlening is gekozen: “Bijna iedereen heeft wel een telefoon binnen handbereik of toegang tot internet. Bellen is makkelijker dan bij een politiebureau binnenlopen.”

Handig

“Op deze manier is de politie 24 uur per dag maar 1 telefoontje, of 2 muisklikken in het geval van internet, bij je vandaan. Handig, want je hoeft dan bijvoorbeeld niet vrij te nemen om naar het politiebureau te gaan of reiskosten te maken.”

Persoonlijke aandacht

“Persoonlijke aandacht blijft heel belangrijk, vooral voor de zwaardere zaken. Daarom maken we eerst een afspraak zodat we alle tijd en aandacht kunnen geven die een slachtoffer verdient. Het politiebureau blijft wat mij betreft een baken van veiligheid.”

Noodgevallen

“In noodgevallen kunnen mensen altijd bij een politiebureau aanbellen, ook daar worden ze dan 24 uur per dag geholpen via een intercomverbinding. Als het moet is de Noodhulp snel ter plaatse om iemand hulp te verlenen.”

Gemak

Een burger heeft gemiddeld 1 keer per 3 jaar met de politie te maken. Steeds meer mensen kiezen dan voor het gemak om vanuit thuis, of een andere plaats, hun zaken met de politie te regelen.

Inbraak

Van misdrijven die veel voorkomen zoals (winkel)diefstal, vandalisme, vernieling, zakkenrollerij, inbraak uit een schuur of garage en het verlaten van een plaats ongeval kon al via internet aangifte worden gedaan, maar telefonische aangifte hiervan is nu ook mogelijk.

Aangifte

Vorig jaar hebben zo’n 33.000 mensen in Midden en West Brabant digitaal aangifte gedaan, voor 2010 stijgt dit aantal naar verwachting met 10%. Door de mogelijkheid om internetaangifte te doen is het aantal bezoekers aan de politiebureaus sterk gedaald.

Paspoort kwijt?

Ook van een vermist of gestolen paspoort, identiteitskaart of rijbewijs kun je telefonisch aangifte doen. De politie stuurt het proces-verbaal vervolgens digitaal naar de gemeente, zodat je ook niet meer naar het politiebureau hoeft te gaan. Bij de afdeling Burgerzaken ligt het proces-verbaal dan al klaar als je een nieuw staatsdocument komt aanvragen.

De politie verwacht meer dan 20.000 mensen hiermee een plezier te doen doordat hen op deze manier veel tijd en moeite wordt bespaard.

Avond

De volgende politiebureaus zijn elke dag geopend, óók in het weekend en ‘s avonds:
- Politiebureau Tilburg, Ringbaan Zuid 498a
- Politiebureau Oosterhout, Europark 30
- Politiebureau Breda Centrum, Chasséveld 3
- Politiebureau Roosendaal, Nieuwstraat 6
- Politiebureau Bergen op Zoom, Jacob Obrechtlaan 9
- Politiebureau Sprang Capelle, Tilburgseweg 23B, is alleen op werkdagen en tijdens kantoortijden geopend.

Contact

De actuele openingstijden van alle bureaus zijn te vinden op www.politiemwb.nl. Wil je contact met de politie? Bel dan eerst 0900-8844 of kijk op www.politiemwb.nl voor alle locaties en openingstijden. Hiermee voorkom je dat je lang moeten wachten of voor een gesloten deur komen te staan.
Spoed
Bij alle politiebureaus kan 24 uur per dag via de intercom contact worden gelegd met 0900-8844. Bij spoed bel je natuurlijk altijd 112.

 

Overig nieuws uit Weekjournaal

» meer nieuws

Reacties en toevoegingen

  • vincent van der looy vincent van der looy 19 december 2010, 14:08:24

    ik vincent van der looij woonned in eindhoven ben mijn identitijdskaart kwijt daar wil ik aangiften voor doen
  • vincent van der looy vincent van der looy 19 december 2010, 14:03:35

    eidentitijdskaart verloren

Op dit bericht kan niet meer gereageerd worden

Klik & Win acties

Doe mee en win! De laatste Klik & Win acties van dé Weekkrant.

Win 3x2 vrijkaarten voor DRUfilm The Theory of Eve...

meer Klik & Win acties »