Kies uw regio op basis van postcode, plaats of titel

Plaats
Postcode
Titel

'Grooven' met Hans Dulfer

ReageerPrint dit artikel
WINTERSWIJK - De derde editie van Living Room Concerts is er één met een flinke dosis Jazz- & Groove-gehalte. Niemand minder dan de meest spelende jazzsaxofonisten uit Nederland komt naar Winterswijk: Hans Dulfer.

De eerste reactie van Dulfer (28 mei 1940) toen hij werd uitgenodigd voor een intiem Living Room Concert was: “Ik ben niet intiem als ik saxofoon speel! Dat gaat er altijd stevig tegenaan”. Na de uitleg dat met intiem de locatie en de beperking op het aantal bezoekers geduid werd, was de van geboorte Amsterdammer snel om.
Dulfer leerde zichzelf saxofoon spelen en is sinds zijn zeventiende professioneel muzikant, met Coleman Hawkins als grote voorbeeld. Dulfer was eind jaren vijftig actief in het combo van Clous van Mechelen. Later speelde hij in Heavy Soul Inc. Ritmo Natural (de voormalige ritmesectie van Max Woiski jr.) Theo Loevendie Consort Reflud (een anagram van 'Dulfer') De Perikels en Future Groove Express. Aan het eind van de jaren negentig had Dulfer veel succes in Japan voor zijn single 'Streetbeats' kreeg Dulfer een gouden plaat. Dulfer was naast saxofonist autoverkoper bestuurslid van het Bimhuis columnist en radiopresentator. In 1990 was hij directeur van Paradiso. Van 2001 tot juni 2007 heeft Dulfer een wekelijks Jazzprogramma op BNR Nieuwsradio.
In april 2006 brengt hij zijn muziek als eerste uit op USB-stick. Hij veroorzaakte opschudding in de muziekwereld door te verklaren het downloaden van zijn muziek toe te juichen. Zijn verklaring: "Aan cd's verdienen alleen de platenmaatschappijen. Niet de muzikanten. Laat iedereen dus maar downloaden en concerten bezoeken, want daar kan een artiest wel aan verdienen."
Dulfer won in 1969 de Wessel Ilcken-prijs. Als autoverkoper won hij tweemaal de GM Car Sellar Award. In 1993 ontving hij de Bird Award van het North Sea Jazz Festival, en in 2002 werd hij Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

 

Overig nieuws uit Winterswijkse Weekkrant

» meer nieuws

Reacties en toevoegingen

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel

Op dit bericht kan niet meer gereageerd worden