Kies uw regio op basis van postcode, plaats of titel

Plaats
Postcode
Titel

Ecologische markt

ReageerPrint dit artikel
De Rijnpost
  • 27 jan 2010

VEENENDAAL - Jos Kamphuys (57) zit al vanaf 1976 met zijn biologische producten in Vee-nendaal. Het is nog steeds een groeiende markt, met een zeer ruim assortiment aan biologische levensmiddelen, aangevuld met de beste reformkwaliteit. EkoPlaza Veenendaal heeft een moderne uitstraling met vriendelijk personeel.
"EkoPlaza Veenendaal is een ecologische supermarkt met als basis biologische levensmidde-len in de ruimste zin van het woord. Ook non-food producten zoals biologische wasmiddelen en toiletpapier zijn volop aanwezig. We hebben net een aparte afdeling geopend voor ecologische streek- en dieetproducten met het accent op glutenvrij. We hebben heerlijke jams van Tres Jolie uit De Glind, appelstroop en confituren uit de Betuwe, vruchtensappen van hoogstambomen, chips, wijn, granen en pasta’s. Ook de versafdeling is goed gevuld met biologisch brood, zuivelproducten, groenten en vlees", zegt Kamphuys enthousiast.
Al 35 jaar zit ik in dit vak, eerst met Natuurwinkels en nu met de EkoPlaza’s. Tijdens mijn jeugd kreeg ik vakantiewerk aangeboden in Lunteren. Ik zou kippen moeten vangen bij een legbatterij. Toen ik het zag ben ik meteen weggelopen. Ook vanuit de kerk kreeg ik vaak te horen dat we zo niet met ons voedsel om moeten gaan. Nu haal ik veel biologische producten uit Lunteren, Wekerom en Barneveld. Ook willen wij samen gaan werken met het Gelders Landschap, dat onder andere biologisch vlees aanbiedt. Onze markt groeit nog steeds. De mensen worden zich steeds vaker bewust dat biologisch voedsel wel iets duurder is, maar veel beter voor de gezondheid en veel lekkerder. Ook mensen met een allergie of die geen suiker en/of zout mogen, gaan steeds vaker biologische producten te gebruiken. Met onze EkoPlaza voorzien wij ruimschoots in die behoefte."
EkoPlaza Veenendaal, Prins Bernhardlaan 1, telefoon 06-54376732. Website: www.ekoplaza.nl. Openingstijden: maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 18.00 uur. Zaterdag van 08.30 tot 17.00 uur.

 

Overig nieuws uit De Rijnpost

» meer nieuws

Reacties en toevoegingen

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel

Op dit bericht kan niet meer gereageerd worden

Klik & Win acties

Doe mee en win! De laatste Klik & Win acties van dé Weekkrant.

Win 3x2 vrijkaarten voor DRUfilm The Theory of Eve...

meer Klik & Win acties »