Kies uw regio op basis van postcode, plaats of titel

Plaats
Postcode
Titel

Politieberichten Den Haag

ReageerPrint dit artikel
De Posthoorn
  • 07 jul 2010
DEN HAAG - Kijk hier voor een overzicht van de politieberichten.
Twee jongens beroofd bij tramhalte; getuigen gezocht

DEN HAAG – Twee jongens van 15 en 16 jaar werden dinsdag 6 juli rond 21.10 uur beroofd toen zij bij de tramhalte op de kruising van de Melis Stokelaan met de Beresteinlaan stonden. Drie jongens van 16 à 17 jaar liepen op de twee vrienden af en pakten hen beet. Vervolgens haalden zij diverse waardevolle spullen uit de zakken van het tweetal. Daarna gingen ze ervandoor. De drie daders waren alle drie vermoedelijk van Surinaamse of Antilliaanse afkomst en 16 à 17 jaar oud. De eerste dader was ongeveer 1.80 m lang en had een slank postuur. Hij had kort, donker haar en droeg een petje, een Nike-jas die van boven zwart en van onder wit was en een donkerkleurige broek. De tweede dader was eveneens ongeveer 1.80 m lang, maar had een fors postuur. Hij had kort, donker haar en droeg een rood poloshirt en een blauwe spijkerbroek. Van de derde dader zijn geen nadere gegevens bekend. Bent u getuige geweest van deze beroving of hebt u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de daders? Neem dan contact op met de recherche van politiebureau Beresteinlaan via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Veelpleger aangehouden

DEN HAAG – Een 38-jarige Haagse veelpleger liep dinsdag 6 juli om 20.20 uur tegen de lamp toen hij twee blikjes probeerde te stelen uit een supermarkt aan het Lorentzplein. De medewerkers van de supermarkt hadden de diefstal in de gaten en waarschuwden de politie, die de man vervolgens aanhield en meenam naar het politiebureau. De man wordt woensdag 7 juli voorgeleid. Politie Haaglanden heeft de aanpak van veelplegers tot korpsprioriteit verheven en investeert veel in het oplossen van misdrijven die een grote impact hebben op het veiligheidsgevoel van bewoners. Met het Openbaar Ministerie zijn afspraken gemaakt over vervolging van deze verdachten. Plaatsing in een inrichting voor stelselmatige daders (ISD) is een van de speerpunten van dit beleid.

Scooterdieven aangehouden

DEN HAAG - – De politie hield dinsdag 6 juli om 23.50 uur een 18-jarige Hagenaar en een 20-jarige Katwijker aan als verdachten van diefstal. Een motoragent zag de twee mannen op een scooter rijden zonder kentekenplaat er op. Hij vond dit verdacht en zette de achtervolging in over de Laan van Meerdervoort en de Fahrenheitstraat. Op de Suezkade reden de twee aan de kant van de Newtonstraat het water in. Toen de twee verdachten weer op het droge stonden, hield de agent de mannen aan als verdachten van diefstal. De politie heeft de zaak nog in onderzoek.

Gewonden bij vechtpartij
Den Haag – Bij een vechtpartij in de Wagenstraat liepen woensdag 7 juli drie mannen aanzienlijk letsel op. Omstreeks kwart over één ’s nachts liepen de drie tegen een auto aan. Er ontstond een woordenwisseling tussen het drietal en de inzittenden van de auto. Daarop gingen de drie mannen de bestuurder en diens passagiers te lijf, waarbij zij onder meer hun riemen als wapen gebruikten. Tijdens de vechtpartij raakten echter niet de inzittenden van de auto, maar hun belagers gewond. Een van hen liep een schedelbreuk en een gebroken neus op, terwijl de anderen er vanaf kwamen met respectievelijk een hersenschudding en vermoedelijk een gebroken arm. De mannen van 24, 26 en 34 jaar uit Den Haag en Schiedam zijn bovendien aangehouden. De man met de schedelbreuk ligt nog in het ziekenhuis. De recherche onderzoekt de zaak.

Kwade dronk
Den Haag – Een 36-jarige Hagenaar bleek dinsdag 6 juli een kwade dronk te hebben. Een politieagent trof de man omstreeks 17.00 uur gillend aan op de Groenteweg. Toen de agent de man wilde aanhouden wegens openbare dronkenschap, ging de 36-jarige hem direct te lijf. De agent bleek sneller en sterker. Hij hield de man aan, waarna hij een nacht in de cel moest doorbrengen. Vandaag zal de man na verhoor op vrije voeten worden gesteld.

Fietsendief aangehouden
Den Haag – Politiemensen hielden in de nacht van dinsdag 6 op woensdag 7 juli een 27-jarige Hagenaar aan die in de Trompstraat een fiets had gestolen en een andere fiets had gesloopt. Agenten werden omstreeks 17.40 uur door de meldkamer naar de straat gestuurd, waar zij verdachte met een fiets zagen lopen. Verderop in de straat lag een fiets waarvan het slot met zoveel geweld was verbroken dat er met de fiets niet meer te rijden viel. Vermoedelijk heeft de man eerst deze fiets geprobeerd te stelen, waarna hij de andere fiets ontdekte. Deze stond waarschijnlijk niet op slot.

Veel verzet bij aanhouding
Den Haag – Een 39-jarige man uit Den Haag verzette zich hevig toen hij dinsdag 6 juli werd aangehouden wegens diefstal uit een supermarkt aan De Stede. Het personeel van de supermarkt hield de man rond 17.00 uur aan toen zij hem betrapten op diefstal. De man verzette zich vervolgens met geweld en wist zo de winkel te ontvluchten. Even later kon de politie de man alsnog aanhouden op de Hengelolaan. Opnieuw verzette de man zich met hand en tand, maar hij kon niet voorkomen dat hij werd overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Fietser gewond door aanrijding
Den Haag – Een 20-jarige Haagse fietsster raakte woensdag 7 juli om 00.05 uur gewond door een aanrijding met een personenauto. Zij reed zonder verlichting en op de verkeerde weghelft op de kruising van de Valeriusstraat met de Groot Hertoginnelaan. De 22-jarige Haagse bestuurster van de personenauto zag de fietsster te laat en kon een aanrijding niet meer voorkomen. Ambulancepersoneel bracht de fietsster met onbekend letsel naar het ziekenhuis.
 

Overig nieuws uit De Posthoorn

» meer nieuws

Reacties en toevoegingen

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel

Op dit bericht kan niet meer gereageerd worden

Klik & Win acties

Doe mee en win! De laatste Klik & Win acties van dé Weekkrant.

Win 3x2 vrijkaarten voor DRUfilm The Theory of Eve...

meer Klik & Win acties »