Kies uw regio op basis van postcode, plaats of titel

Plaats
Postcode
Titel

65ste Glasstadmars: Defilé bij Hofje van mevrouw Van Aerden

ReageerPrint dit artikel
Extra Nieuws Leerdam
  • 02 jun 2010
LEERDAM - Voor de 65ste keer wordt komende zaterdag de Glasstadmars gehouden. Dit wandelfestijn is ontstaan direct na de Tweede Wereldoorlog, in een tijd dat wandelen in groepsverband de normaalste zaak van de wereld was.
Niet alleen mensen, maar ook honden die in het asiel onderdak hebben lopen elk jaar mee in de Glasstadmars. FOTO MIMI VAN ROSSEM
Niet alleen mensen, maar ook honden die
in het asiel onderdak hebben lopen elk
jaar mee in de Glasstadmars. FOTO MIMI
VAN ROSSEM

Het is ieder jaar weer prachtig de bonte stoet wandelaars door de mooie omgeving van Leerdam te zien lopen. Onder muzikale begeleiding van een tiental korpsen trekken de wandelaars langs het Hofje van mevrouw van Aerden, waar op het bordes een delegatie van burgemeester, wethouders, raadsleden en genodigden staan. Zij nemen het defilé af. Voor de wandelaars uit rijdt een grote reclamekaravaan. De garagebedrijven tonen hun nieuwste automodellen. Verder zijn er vertegenwoordigers van alle mogelijke bedrijven die meerijden in de feestelijke optocht. Burgemeester Victor Molkenboer rijdt met enkele genodigden in een limousine voorop.

Overige activiteiten

Voor de niet-wandelaars is er in het centrum van 9.00 tot 17.00 uur de Glasstad Jaarmarkt met diverse kraampjes met allerleispulletjes te vinden. Vanaf 10.30 staat een informatiebus en -stand over de Oud-Hollandse Waterlinie op het Dr. Reilinghplein. Het Atkons bataljon treedt hier op met lansen, geweren en een kanon. Verder herleven de historische tijden met oud-Hollandse muziek van de groep 'Met Zak en As'. Om 11.30 uur en om 15.00 uur is er het historisch straattheater 'Op wacht aan de Linge', dat wordt gehouden op de Zuidwal. De theatergroep neemt het publiek mee naar het rampjaar 1672. De voorstelling duurt ongeveer een half uur.

Taptoe

Van 19.45 uur tot ongeveer 22.30 uur worden op het terrein van Leerdam Sport de Glasstad Taptoe en een spectaculaire laser- en vuurwerkshow gehouden.

 

Overig nieuws uit Extra Nieuws Leerdam

» meer nieuws

Reacties en toevoegingen

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel

Op dit bericht kan niet meer gereageerd worden