Kies uw regio op basis van postcode, plaats of titel

Plaats
Postcode
Titel

In de problemen

ReageerPrint dit artikel
Het Kompas
  • 11 nov 2010
Door: Van De Redactie
‘S-GRAVENDEEL - De klokt tikt voor enkele tientallen bewoners van de flats in de Oranjestraat in ‘s-Gravendeel. Deze flatgebouwen staan op de nominatie om gesloopt te worden.
De flats in de Oranjestraat worden binnenkort gesloopt
De flats in de Oranjestraat worden
binnenkort gesloopt
Foto;Arie Pieters

Het probleem is echter dat in deze flats sinds enkele jaren mensen wonen die tijdelijk gebruik mochten maken van deze woningen. Die overeenkomst met Woningstichting HW Wonen loopt echter op 31 december 2010 af en dan is het niet denkbeeldig dat meer dan 20 gezinnen op straat komen te staan.
In de praktijk blijkt dat deze mensen feitelijk het slachtoffer zijn van een beperkt aanbod van huurhuizen voor lage inkomens in de regio.
Lydia Blans, moeder van twee kinderen en zelf één van de bewoners van de flats die met dit probleem geconfronteerd worden vertelt over nu ontstane situatie: “Het is een groot probleem. Natuurlijk wisten wij wel dat we hier maar tijdelijk konden wonen, maar iedereen dacht eigenlijk dat we in de tussentijd wel een andere woning zouden vinden.
Ik heb zelf ook echt alles geprobeerd, maar tot nu toe heb ik in heel de Hoeksche Waard geen betaalbare huurwoning kunnen vinden. En een koopwoning in de vrije sector is helemaal geen optie. Het gaat hier in de straat merendeels om mensen, en dan met name vrouwen met kinderen, die hier door een scheiding terecht zijn gekomen. We staan nu echt met onze rug tegen de muur.”
Inmiddels hebben enkele inwoners de gemeente Binnenmaas om hulp gevraagd en ook bij HW Wonen heeft men begrip gevraagd voor de moeilijke situatie.
De uit 1954 daterende flats in de Oranjestraat moeten plaats gaan maken voor nieuwe appartementen.

 

Overig nieuws uit Het Kompas

» meer nieuws

Reacties en toevoegingen

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel

Op dit bericht kan niet meer gereageerd worden