Kies uw regio op basis van postcode, plaats of titel

Plaats
Postcode
Titel

Wat is er komende week te doen?

ReageerPrint dit artikel
Wat is er komende periode te doen in de omgeving van Oude IJsselstreek? Een overzicht in de vorm van een telex.
Hobbybeurs in Halle. foto: pr
Hobbybeurs in Halle. foto: pr

Ieselkapel concerteert
DOETINCHEM - De Ieselkapel viert haar 35-jarig bestaan op zondag 10 oktober om 11 uur in zalencentrum De Kruisberg te Doetinchem met een frühschoppenconcert. De kapel speelt voornamelijk Egerländermuziek maar met enige regelmaat ook het Tsjechische repertoire. De entree bedraagt zes euro. Info: 0314-326728.

Vlooienmarkt
ZELHEM - Op zondag 10 oktober is er van 10 tot 16 uur een grote vlooienmarkt in Sporthal De Pol, Vincent van Goghstraat 72 te Zelhem. Entree is twee euro en voor de kinderen tot 12 jaar gratis. Info: Ton van der Horst, 06-28974399 of www.notmai.nl.

CD Barghse Jongers voor goede doel
‘s-HEERENBERG - De officiële presentatie van de derde cd van de Barghse Jonges is op vrijdag 8 oktober. De winkelverkoop start een dag later en op zaterdag 23 oktober vindt de grootschalige publiekspresentatie plaats met de ‘Barghse Jonges Night of the Proms’ in het nieuwe Laco Sportcentrum Montferland.
Net als de opbrengst van de twee eerdere CD’s gaat de opbrengst van het nieuwe album ‘Scholder aan Scholder’ weer geheel naar een project van KWF Kankerbestrijding. Dit keer is dat het project ‘Pijnsein bij Kanker’ dat onder leiding van een specialistenteam uit het Nijmeegse St. Radboud UMC uitgevoerd zal worden in een aantal Gelderse ziekenhuizen, waaronder de ziekenhuizen in Doetinchem, Winterswijk, Zevenaar en Apeldoorn. De voorlopige opbrengst is 80.000 euro.

Ridders en Hofdames
‘s-HEERENBERG - Graaf Hendrik is terug van zijn vele reizen en veldtochten op kasteel Huis Bergh. Tijdens de herfstvakantie zijn er verschillende kinderactiviteiten. Alle kinderen kunnen meedoen, al of niet verkleed als ridder of hofdame. Kinderen kunnen met de graaf of de gravin op de foto. Er worden spannende verhalen verteld en er is poppenkast. In de middeleeuwse kelder kan worden geknutseld. Graaf Hendrik wil zich graag veilig voelen en vraagt de kinderen om hem te helpen door ridder of hofdame te worden. Om het kasteel te bewaken is er een speurtocht “Aanvallen en verdedigen” rondom het kasteel. De muntmeester is ook in zijn werkplaats en laat zien hoe vroeger het geld werd gemaakt en in het kasteel is er een “Doe-het-zelf” rondleiding. De activiteiten zijn zondag 17, dinsdag 19, woensdag 20, donderdag 21, zondag 24 oktober, woensdag 27 en zondag 31 oktober van 12.30 tot 16.30 uur. Entree 8 euro voor de hele middag.

Herfstloterij KnA
ZEDDAM - Leden van Harmonie Kunst na Arbeid uit Zeddam houden een herfstloterij, waarvan de opbrengst bestemd is voor instrumenten, bladmuziek en uniformen voor de harmonie en drumband. De loten worden vanaf 27 september huis-aan- huis verkocht. De trekking is op 30 oktober. Info: www.knazeddam.nl.

Mr. Nobody
DOETINCHEM - De film Mr.Nobody wordt in Grruitpoort Filmhuis getoond op 7, 9 en 12 oktober (20.30 en op dinsdag ook nog om 14 uur). Reserveren (6,50 euro): www.gruitpoort.nl of 0314-368173.
De 120-jarige Nemo Nobody is de oudste man op aarde en de laatste sterfelijke persoon in een wereld waarin iedereen eeuwig leeft. De enige vraag die hem achtervolgt, is of hij het juiste leven heeft geleid en de juiste vrouw heeft bemind.

Hobbybeurs
HALLE - Op zondag 10 oktober van 10 tot 17 uur wordt er een grote kaarten en hobbybeurs gehouden in café-restaurant Nijhof Dorpstraat 11-13 te Halle. Te zien is onder meer: groendecoratie, sieraden, poppenkleertjes, beelden, warmte zakken, kaarten, grolsewanten, chocoladeboeketten, cadeaumandjes, speksteen en vele anderen. Entree 1,50 euro, kinderen tot 12 jaar gratis. Info: www.hobbybeurs.com.

Expo schilderijen
‘s-HEERENBERG - Van 1 oktober tot 1 november exposeert Dorien Ijzerman in de bibliotheek van ’s-Heerenberg. Ze schildert in olieverf, acryl en krijt. De openingstijden zijn: dinsdag en vrijdag van 13.30 tot 20 uur. Woensdag van 13.30 tot 17 uur. Donderdag van 10 tot 12 en van 13.30 tot 17 uur.

Autisme centrum
DOETINCHEM - Het Autisme Informatie Centrum houdt maandag 25 oktober van 19.30 tot 21.45 uur een thema-avond ‘Als je partner autisme heeft’. Belangstellenden zijn welkom aan de Keppelseweg 15 in Doetinchem. Aanmelding: aic.oostgelderland@gmail.com.

Nieuwscafé
DOETINCHEM - Is het verzet tegen de komst van een Domushuis in Wehl uit de hand aan het lopen? Krijgt emotie de overhand in plaats van redelijkheid? Die vraag staat centraal tijdens het Nieuwscafe Doetinchem op zondag 10 oktober. Als muzikale gast treedt de band Catch! op. De gesproken column komt ditmaal van Eric Schuurman, terwijl de muzikale omlijsting als altijd wordt verzorgd door Benno Spieker.
Nieuwscafe Doetinchem is een initiatief van dagblad De Gelderlander, Omroep Gelderland en cultureel centrum De Gruitpoort. Het Nieuwscafe vindt plaats in De Gruitpoort aan de Hofstraat en duurt van 15 tot 16 uur. Toegang gratis, zaal open om 14.30 uur.

 

Overig nieuws uit Oude IJsselstreek Vizier

» meer nieuws

Reacties en toevoegingen

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel

Op dit bericht kan niet meer gereageerd worden

Klik & Win acties

Doe mee en win! De laatste Klik & Win acties van dé Weekkrant.

Win 3x2 vrijkaarten voor DRUfilm The Theory of Eve...

meer Klik & Win acties »