Kies uw regio op basis van postcode, plaats of titel

Plaats
Postcode
Titel

CU: positief tegenover windenergie

ReageerPrint dit artikel
Twents Volksblad
  • 20 okt 2010
NIJVERDAL - De ChristenUnie-fracties in Twente hebben gezamenlijk de handen in elkaar geslagen om windenergie positief op de bestuurlijke agenda’s van de gemeenteraden en de college’s van B&W te krijgen.
Gemeenten moeten volgens de ChristenUnie positief tegenover windenergie gaan staan.
Gemeenten moeten volgens de ChristenUnie
positief tegenover windenergie gaan
staan.

Zij hebben daartoe een Manifest ‘Durf te kiezen voor Windenergie in Twente’ opgesteld. Dit Manifest is rechtstreeks afgeleid van het Manifest ChristenUnie 2010 ‘Verlangen naar Gerechtigheid’ wat door de partij unaniem is aangenomen op het congres in januari 2010 toen de partij 10 jaar bestond.

In diverse Twentse gemeenten heeft windenergie alleen maar in de negatieve zin de discussie bepaald. Angst, afgunst en onwaarheden bepaalden vaak het debat en lieten emoties in buurten soms hoog oplopen, waardoor een goed debat niet meer mogelijk was.
Succesvolle projecten elders laten zien dat daar veel geïnvesteerd is in huiskamergesprekken, waardoor projecten wel van de grond kwamen. De ChristenUnie roept dan ook op om eerst draagvlak te zoeken, alvorens men verder gaat met plan-ontwikkeling.

De ChristenUnie roept de gemeenteraden en de college’s met een brief dan ook op om pro-actief het onderlinge gesprek in de buurten waar projecten mogelijk zijn, te bevorderen.

De partij roept alle Twentse gemeenten op om zo mogelijk gemeentegrensoverstijgend te werken aan windenergieparken( parkjes ). Als concrete voorbeelden zou kunnen gelden: Almelo-Twenterand in/nabij Oosterweilanden bij de zandwinning of de noordkant van Waterrijk, voormalig NAVO terrein Bedrijvenpark Twente, Regionaal Bedrijventerrein Enschede, XL bussinespark Almelo.

Deze voorbeelden laten zien dat de partij tegemoet wil komen aan het argument om verrommeling zoveel mogelijk tegen te gaan en ook rekening te houden met omgevingslawaai en gebieden te zoeken met zo weinig mogelijk burgerwoningen.

 

Overig nieuws uit Twents Volksblad

» meer nieuws

Reacties en toevoegingen

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel

Op dit bericht kan niet meer gereageerd worden

Klik & Win acties

Doe mee en win! De laatste Klik & Win acties van dé Weekkrant.

Win 3x2 vrijkaarten voor DRUfilm The Theory of Eve...

meer Klik & Win acties »