Kies uw regio op basis van postcode, plaats of titel

Plaats
Postcode
Titel

Internationaal graffiti festival in Berenkuil

ReageerPrint dit artikel
Groot Eindhoven
  • 08 sep 2010
EINDHOVEN - Graffitifestival ‘Step In The Arena’ blijkt wereldwijd een regelrechte hit binnen de graffitiscene. Organisator Dynamo meldt dat al méér dan 100 graffiti-artiesten uit binnen- en buitenland zich hebben aangemeld voor deze internationaal evenement, dat komende vrijdag 11 en zaterdag 12 september in Eindhoven plaats vindt. De nu nog pikzwart geverfde locatie ‘De Berenkuil’ zal dan binnen één dag een kleurrijke metamorfose ondergaan.
Berenkuil mooiste locatie wereldwijd!
Berenkuil mooiste locatie wereldwijd!
De Berenkuil in Eindhoven geldt internationaal als een van de belangrijkste en mooiste vrijgestelde locaties voor graffitikunst. Dat er nu eindelijk weer een festival plaatsvindt van deze omvang maakt veel los op internetforums wereldwijd. Inmiddels zijn de belangrijkste namen voor het festival bekend. Onder andere Belin (Spain), New2 (Australia), ML’S Crew (Italy), Dead (England), Toaster (England), Musa (Spain), Supe (France), Flai (Spain), Eky nark (portugal) en diverse Nederlandse artiesten betreden de Eindhovense Arena.

Naast de artiesten die Dynamo uitnodigt, is er ook de mogelijkheid voor graffitiartiesten om op eigen gelegenheid te komen. Er worden spuitbussen verkocht op het festival. Daarmee hebben organisator Dynamo en sponsor Red Bull voor ogen om jong talent ‘vleugels’ te geven om zich creatief te ontwikkelen. Graffiti en street-art is een belangrijk onderdeel van de urbancultuur in Eindhoven en het spoort veel jonge mensen aan tot creativiteit. Dit is ook de reden waarom Dynamo geregeld graffitiworkshops en –demo’s voor jongeren in Eindhoven en omstreken organiseert.

‘Step in the Arena’ vindt dus plaats in De Berenkuil op vrijdag 11 en zaterdag 12 september, beide dagen van 12.00 tot 22.00 uur. De toegang is gratis.

 

Overig nieuws uit Groot Eindhoven

» meer nieuws

Reacties en toevoegingen

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel

Op dit bericht kan niet meer gereageerd worden

Klik & Win acties

Doe mee en win! De laatste Klik & Win acties van dé Weekkrant.

Win 3x2 vrijkaarten voor DRUfilm The Theory of Eve...

meer Klik & Win acties »