Kies uw regio op basis van postcode, plaats of titel

Plaats
Postcode
Titel

Harry op zaterdag

ReageerPrint dit artikel
De Posthoorn
  • 14 sep 2010
Cuisine (Harry) Visbeen aan het Groenewegje 101a: ‘Minder gepriegel’.
Cuisine (Harry) Visbeen aan het
Groenewegje 101a: ‘Minder
gepriegel’.
DEN HAAG - Goed nieuws voor fijnproevers. De vermaarde chefkok Harry Visbeen is teruggekeerd naar het Groenewegje. Op nummer 101a hanteert hij een zaterdagavond-restaurant aangevuld met private dining. Natuurlijk voelt Harry Visbeen zich aan deze mooie gracht als een vis aan het water. Op een paar stappen van zijn huidige zaak zat vroeger zijn beroemde Ganzenest goed voor negen Michelinsterren in even zoveel jaren. Helaas bleek de zaak niet bestand tegen een verhuizing naar een afgelegen boerenhoeve in Rijswijk. Ganzenest is nog slechts een mooie herinnering aan een ongelooflijk succesvol, intiem restaurant in hartje binnenstad. Dé vraag is anno 2010: kook je nog altijd op sterrenniveau? “Het niveau ster denk ik wel zeker te halen”, zegt Harry Visbeen, “maar het is anders nu. Minder gepriegel. Ik kook rechtstreekser. De smaken zijn goed en ik doe nu veel seizoenwerk; mijn menu koop ik zo láát mogelijk in.” Al pratend in zijn keuken, roert Harry Visbeen als vanouds in een enorme pan met kreeftenbouillon. “Ik ga nog steeds voor de mooiste producten -yellowfin tonijn of parelhoen- maar de sfeer is nu ongedwongener.” Gezien het succes van all-inclusive in de reiswereld, gelooft Harry Visbeen in het aanbieden van een viergangenmenu inclusief wijn, tafelwater en klassieke Café Glacé voor 80 euro per persoon. Driegangen met alles d’r op en d’r aan is dan 70 euro. Dit alles met de garantie dat het welkomstdrankje tot en met de espresso uit een professionele Italiaanse koffiemachine, he-le-maal top is. Het menu is ook ‘los’ te bestellen voor 50 euro, Harry Visbeen zoekt op zijn gemak naar de formule die zijn bezoekers het beste bevalt. Gezelschappen, families die wat te vieren hebben, zakenmensen en noem maar op, met het toestaan van een ‘Byop’ (Bring Your Own Bottle) biedt Visbeen de mogelijkheid om een eigen bijzondere wijn te schenken. Cuisine Visbeen biedt in een oud grachtenpand twee eetzalen. “Ik mik hier op gezelschappen tot 16-18 personen. Als het er meer zijn, wijk ik uit naar de overkant”, wijst Visbeen naar het schitterende Van Balckeneynde Huis aan de Bierkade. Een immens monumentaal grachtenpand uit 1638 met een droom van een binnentuin. Visbeen waarschuwt: zó mooi is het museale interieur , dat -hij leest voor- “van gasten wordt verwacht dat zij niet vrijelijk aan schilderijen, danwel in kasten, vitrines of de uitgebreide bibliotheek tasten en ook de overige voorwerpen met respect behandelen.’
 

Overig nieuws uit De Posthoorn

» meer nieuws

Reacties en toevoegingen

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel

U bent niet ingelogd. U kunt uw reactie plaatsten door uw gegevens in te vullen in het onderstaande formulier.

* *
Beantwoord controlevraag*

Nooit meer de controlevraag beantwoorden?
Meld je aan of Log in.