Kies uw regio op basis van postcode, plaats of titel

Plaats
Postcode
Titel

Korte berichten Kampen

ReageerPrint dit artikel
De Krant
  • 11 feb 2011
Het overzicht van cursussen, workshops en bijeenkomsten van dé Krant staat online. Dit overzicht wordt dagelijks bijgewerkt.
Aankondigingen, cursussen, bijeenkomsten en workshops in de gemeente Kampen.
Aankondigingen, cursussen, bijeenkomsten
en workshops in de gemeente Kampen.

IJsselacademie houdt verkoop

KAMPEN - Houdt u van geschiedenis? Van streektaal? Leest u graag? Dan kunt u uw slag slaan en boeken kopen met 50 procent korting.

De IJsselacademie Kampen houdt speciaal voor donateurs en voor lezers die nu donateur worden, een magazijnverkoop in het Pesthuis aan de Molenstraat 28A in Kampen. De verkoop is donderdag 27 maart van 12.00 tot 16.00 uur en zaterdag 29 maart van 10.00 tot 15.00 uur.

Medio 2014 verhuist de IJsselacademie naar het Historisch Centrum Overijssel in Zwolle. De samenwerking tussen de twee organisaties wordt dan geïntensiveerd. Omdat de voorraden boeken niet volledig kunnen meeverhuizen, houdt de IJsselacademie een donateursactie in de vorm van een magazijnverkoop.

Afsluiting N50 Kampen - Ens

KAMPEN - De N50 tussen Kampen en Ens is in de periode van woensdag 26 maart tot donderdag 17 april gedurende 16 nachten dicht. De afsluiting is tussen 22.00 en 5.30 uur. Op de zaterdag- en zondagnachten is de weg open.

Er worden onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd aan de Ramspolbrug. Zowel de hoofdrijbaan als de parallelbaan en het fietspad zijn afgesloten.

De omleiding, vanaf knooppunt Emmeloord via de A6 en N307 tot Kampen (en andersom), wordt aangegeven via borden.

Mantelzorgsalon in de Amandelboom

KAMPEN - Steunpunt Mantelzorg Kampen en IJsselheem voor mantelzorgers verzorgen donderdag 27 maart een mantelzorgsalon. De mantelzorgsalon is een lotgenotencontact voor mantelzorgers van binnen én van buiten de Amandelboom. Juist ook de mantelzorgers die in de wijk rond de Amandelboom wonen, worden met nadruk uitgenodigd.

De Salon vindt plaats in de Bibliotheek van de Amandelboom en is van 15.00 tot 17.00 uur. Gerda Geertman, consulent mantelzorg bij het Steunpunt, is aanspreekpunt. Lammert Bastiaan, teamleider bij Stichting Welzijn in Kampen, vertelt wat Stichting Welzijn zoal doet in Kampen.

Govert Tromp leidt MPD

KAMPEN - Envoy Govert Tromp leidt de Middag Pauze Dienst, die donderdag 27 maart gehouden wordt in het korpsgebouw van het Leger des Heils. De dienst begint om 12.00 uur.

De Middag Pauze Dienst heeft een interkerkelijk karakter. Thema van de dienst is 'Hoe ontmoet ik Jezus?', naar aanleiding van Lucas 7 vers 36-50.

Bezoekers kunnen na de samenkomst gebruik maken van een lunch.

AnyWine geeft wijncursus

IJSSELMUIDEN - Wat vind ik lekker? Hoe kies ik wijn? Hoe herken ik wijn? Hoe lang kan ik wijn bewaren?

AnyWine start donderdag 27 maart met een basis wijncursus in IJsselmuiden. De cursus wordt gegeven in vijf avonden, in De Vinkenhorst.

Het proeven, beoordelen en genieten van wijn komen uitgebreid aan bod, evenals de belangrijkste druivenrassen, wijnbouw, wijnbereiding en wijnwetgeving.

De cursus wordt gegeven op donderdagavond van 19.45 tot 22.15 uur. De data zijn 27 maart, 1 en 10 april, 15 mei en 5 juni.

Meer informatie en aanmelding: AnyWine, telefoon (038) 4604464 of mail naar info@anywine.nl.

Kijk ook eens op www.anywine.nl

Craniosacraal therapie bij LeMKa

KAMPEN - Stichting LeMKa (Leven Met Kanker) verzorgt vrijdag 28 maart een kennismakingsworkshop Craniosacraaltherapie.

Craniosacraaltherapie is een vorm van behandeling waarmee het bindweefsel in het lichaam aangepakt wordt met zeer zachte, lang aanhoudende technieken. Het effect is veelal diepe ontspanning. Meer over craniosacraaltherapie staat op www.dezevenderichting.nl

In deze kennismakingsworkshop geeft Nienke Mellink een korte uitleg. Zij doet enkele inleidend oefeningen en laat een aantal technieken zien die zeer geschikt zijn om jezelf ter ontspanning mee te behandelen. Bij voldoende belangstelling zal Nienke Mellink een cursus van vier bijeenkomsten aanbieden.

De bijeenkomst wordt gehouden in het inloophuis van de stichting LeMKa aan de Noordweg 129, van 10.00 tot 12.00 uur. Aanmelden vóór 25 maart via info@lemka.nl.

Meer informatie: telefoon 06-39606936.

www.lemka.nl

Meidenavond YfC

KAMPEN - Youth for Christ houdt vrijdag 28 en zaterdag 29 maart twee spetterende meidenavonden voor meiden van 12 tot 18 jaar.

Arda Reinds van 'Helemaal mooi' uit Kampen geeft workshops over schoonheid, stijl en kleur. Ook geeft zij tips over hoe je met weinig geld je kledingkast kan pimpen.

De avonden vinden plaats in de Mix aan de Venestraat 8. Vrijdag 28 maart is ladiesnight, voor meiden vanaf 14 jaar. Zaterdag 29 maart is girlsnight, voor meiden vanaf 12 jaar. De meidenavonden beginnen om 19.00 uur.

Meer informatie: mail naar carola@yfckampen.nl.

www.facebook.nl/meidenwerkkampen

Meidendag bij scouting

KAMPEN - Scouting Hanzeluiden houdt zaterdag 29 maart een meidendag. Inlopen kan van 10.00 tot 14.00 uur. Meiden van 4 t/m 17 jaar kunnen tijdens de meidendag kennis maken met scouting.

Tijdens deze dag worden er per leeftijdsgroep verschillende activiteiten gedaan. Daarnaast zijn er gezamenlijke activiteiten, zoals broodjes bakken, mega twister en klimmen op de klimwand, maar ook creatief en sportief bezig zijn komt aan bod.

Aanmelden voor een kennismakingsperiode kan via sportpas.nl.

Concert Stedelijk Orkest Kampen

KAMPEN - Het Stedelijk Orkest Kampen houdt zaterdag 29 maart zijn traditionele voorjaarsconcert. De vereniging, opgericht in 1842, heeft ervoor gekozen deels terug te blikken op haar rijke historie.

Het wordt een vlot lopende voorstelling, waarbij de toeschouwers zowel visueel als muzikaal door de jaren heen geleid worden.

Het concert begint om 19.30 uur in de Stadsgehoorzaal Kampen. De toegang kost 7,50 euro en kaarten zijn te reserveren via: secretaris@stedelijkorkest.nl. De gereserveerde kaarten liggen dan klaar bij de kassa.

Concert Magnificat

KAMPEN - In de Bovenkerk in Kampen wordt zaterdag 29 maart een bijzonder concert gegeven rond het thema Schriftberijmingen. Het gaat om een samenwerking van het Reformatorisch Dagblad (RD) en het Vocaal ensemble Magnificat uit Kampen.

De avond vormt de afsluiting van een prijsvraag die het RD in het najaar uitschreef: maak je eigen Schriftberijmingen. Inzenders maakten een berijming van een psalm en van een ander oudtestamentisch Schriftgedeelte.

Begin maart wees de jury de tien beste inzenders. De drie winnaars worden zaterdag bekend gemaakt. Ook wordt dan duidelijk wie de publieksprijs heeft gewonnen. De inzending van de winnaar wordt op 29 maart gezongen.

Tijdens het concert klinkt koormuziek uit vijf eeuwen rond het thema Schriftberijmingen van Sweelinck tot Kodály. Dit wordt afgewisseld met fraaie instrumentale soli op het Hinszorgel en soli voor blokfluit. De concertavond begint om 19.30 uur. De toegang bedraagt 10 euro voor volwassenen en 5 euro voor kinderen. Een gezinskaart kost 25 euro.

Meer informatie: www.rd.nl/schriftberijming

Kampen krijgt zwaluwentil

KAMPEN - Natuurvereniging IJsseldelta schenkt zwaluwentil aan de gemeente Kampen. De zwaluwentip wordt zaterdag 29 maart in gebruik genomen door burgemeester Bort Koelewijn en leerlingen van basisschool Het Stroomdal.

De overdracht van de zwaluwentil is om 11.00 uur in het wijkpark van Het Onderdijks, tegenover de Overslaggronden (bereikbaar via de Lange Akker of De Boomgaard).

IJTC houdt informatiedag

IJSSELMUIDEN - Tennisvereniging IJTC houdt zaterdag 29 maart een informatiedag op het tennispark aan de Grafhorsterweg 53A in IJsselmuiden.

Tijdens de informatiedag houdt IJTC ook het eerste clubtoernooi van 2014: het Dick van Oort toernooi. Vanaf 9.30 uur wordt er gestreden, en kunnen geïnteresseerden de sfeer van de tennisvereniging proeven.

In de gezellige kantine Sitpoint staat tot 14.00 uur de koffie klaar en op het tennispark maken leden tijd vrij om bezoekers te informeren over de vereniging. Zij geven uitleg over de trainingen die bij IJTC te volgen zijn. IJTC heeft een eigen trainster die zowel senioren als junioren de basistechniek van het tennis aanleert en helpt om de vaardigheden verder te ontwikkelen.

Meer informatie over de tennisvereniging is te vinden op de website van IJTC.

www.ijtc.nl

Stadswandeling met cultuurZIEN

KAMPEN - cultuurZIEN verzorgt zaterdag 29 maart de maandelijkse stadswandeling. De wandeling gaat langs religieuze instellingen: kloosters, kerken, gast- en weeshuizen en scholen.

De stadswandeling start om 14.00 uur vanaf de Botermarkt. De wandeling duurt ongeveer anderhalf uur en de deelnamekosten bedragen 6 euro (op vertoon van een bibliotheekpas 5 euro).

Meer informatie: telefoon (038) 3311024 of kunst@cultuurzien.nl.

www. cultuurzien.nl

Jongerendienst in VEG

KAMPEN - In de Vrije Evangelische Gemeente Kampen aan de Boven Nieuwsstraat 114 wordt zondag 30 maart een jongerendienst gehouden. De dienst wordt geleid door de heer Spijkerboer en begint om 19.00 uur.

Het thema van de dienst is 'Vind ik leuk. Een schat waar je alles voor over hebt!' We kunnen wel tijd vrijmaken voor Twitter en Facebook. Dit gaat zonder problemen, maar het zoeken naar een schat... daar kunnen we met moeite tijd voor vrij maken.

De muzikale begeleiding is in handen van Connect! uit IJsselmuiden.

Stadswandeling over gevelkunst

KAMPEN - cultuurZIEN verzorgt maandag 31 maart een stadswandeling langs gevelkunst in Kampen. De wandeling start om 19.00 uur vanaf Atelier Hanzestad aan de 1e Ebbingestraat 11 (voormalige mavo-Zuid, achteringang via schoolplein aan Anjerstraat).

De kosten voor deelname aan de stadswandeling bedragen 5 euro per persoon.

Gevelkunst is de wijze waarop door de eeuwen heen huiseigenaren hun voorgevels hebben vormgegeven en versierd. Gevelkunst werd beïnvloed door de stijl van de architectuur, door de rijkdom van de huiseigenaar en door het beroep van degene die het pand bewoonde.

Aanmelden vooraf is gewenst en kan via telefoon (038) 3311024 of per e-mail: kunst@cultuurzien.nl.

Vespers in de Hoeksteen

IJSSELMUIDEN - In hervormde gemeente De Hoeksteen aan de Goudplevier 103 worden zeven vespers gehouden, ter voorbereiding op het paasfeest. Thema van de vespers is 'Leer mij, o Heer, uw lijden recht betrachten'.

De vespers zijn momenten van inkeer en bezinning, door schriftlezing, gebed, stilte, zang, gedicht, orgel of andere muzikale invulling en dragen bij aan een intensere beleving van Pasen.

De vespers zijn nog op woensdagen 2 en 9 april en op maandag 14 april en zaterdag 19 april. Alle vespers beginnen om 19.30 uur.

Kinderkleding- en speelgoedbeurs

KAMPEN - In de Burgwalkerk aan de Burgwal 59 wordt zaterdag 5 april een kinderkleding- en speelgoedbeurs gehouden. De verkoop is van 9.30 tot 12.00 uur en de toegang is gratis.

De helft van de opbrengst van de verkochte spullen is voor de inbrenger en de andere helft gaat naar een goed doel. Dit jaar is dat stichting Jarige Job. Deze stichting zorgt ervoor dat kinderen in minimagezinnen, die hun verjaardag niet kunnen vieren wegens te weinig financiële middelen, toch een feestelijke dag krijgen. Niet door geld te schenken, maar een verjaardagsbox.

Overgebleven, niet opgehaalde kleding en speelgoed gaat na afloop van de beurs naar kindertehuizen in onder andere Roemenië.

Mensen die kleding of speelgoed hebben om in te brengen, kunnen zich tot woensdag 2 april inschrijven. Dit kan via telefoon (038) 4470006 of per e-mail: kinderkledingbeurskampen@hotmail.com. De werkwijze en een persoonlijke code worden toegestuurd.

Pony verzorgcursus

KAMPEN - Kinderboerderij Cantecleer geeft binnenkort een pony verzorgcursus. In elke les gaan de cursisten met de pony's aan de slag. De lessen bestaan zowel uit theorie als praktijk. Zo komen onder meer het borstelen, het rijden, het wandelen met de pony en het rijden met paard en wagen aan bod.

De cursus is bedoeld voor kinderen vanaf groep 4 en start zaterdag 5 april. De cursus beslaat vier lessen en wordt zaterdag 17 mei afgesloten met een examen. De cursus begint om 10.00 uur.

www.cantecleer.com

Spirit of the dance

KAMPEN - In de Stadsgehoorzaal Kampen is zondag 6 april een zinderende dansshow te zien. De Irish International Dance Company combineert sensuele ritmes met Ierse dans. Elk seizoen wordt de show ververst met de laatste trends op dansgebied.

Het gezelschap won onder meer de Global Award voor de Best Choreography en Best International Production.

Spirit of the dance begint om 14.30 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via de Stadsgehoorzaal, telefoon (038) 3317373.

www.stadsgehoorzaalkampen.nl

Trinity op Sail Kampen

KAMPEN - Gospelband Trinity geeft op zondag 20 april een gratis toegankelijk concert tijdens Sail Kampen.

Trinity behoeft in christelijk Nederland geen introductie meer. De swingende Hollanders speelden hun Zuid-Amerikaanse en Ierse muziek met Afrikaanse- en popinvloeden onder meer op de EO Jongerendag en op veel andere podia. De kracht van Trinity is dat ieder optreden uitmondt in een groot feest.

Het optreden van Trinity begint om 16.00 uur en wordt gegeven in de feesttent op het Hagenplein.

Meer informatieover het programma op www.sailkampen.nl

Vlootpredikant op Sail

KAMPEN - In de feesttent op het Hagenplein wordt zondag 20 april om 10.00 uur een interkerkelijke dienst gehouden met vlootpredikant Fred Omvlee van de Koninklijke Marine.

De muziek komt van Elvis E. & Friends. ervolgens laten popkoor Fox Five en gospelkoor Higher Level van zich horen.

IJsseldelta bustour

IJSSELDELTA - Heeft u uw eigen achtertuin al wel eens goed bekeken? Nu is de kans om meer te weten te komen. Met de IJsseldelta bustour komt u langs de mooiste plekjes van de IJsseldelta. De IJsseldelta bustour is woensdag 23 april.

Inwoners van de IJsseldelta kunnen genieten van het prachtige landschap en de karakteristieke steden en dorpen van de IJsseldelta. Tijdens de bustour vertelt een gids interessante weetjes en bijzondere verhalen over het gebied en de bezienswaardigheden.

De bustour start om 13.00 uur bij Sluuspoort in Zwartsluis. Van daaruit gaat de bus langs onder meer de Kalkovens in Hasselt, de Broederpoort in Kampen en Aardbeienkwekerij Richard & Annet Kalter in IJsselmuiden. Rond 17.30 uur is de bus terug in Zwartsluis. Ook mensen met een rollator kunnen mee met de bustour. De kosten voor de bustour zijn 20 euro. Dit is inclusief een kopje koffie of thee, de gids en een rondleiding bij de Kalkovens.

Reserveren kan bij Sluuspoort, telefoon (038) 3866555 of via info@sluuspoort.nl.

www.ontdekdeijsseldelta.nl/bustour

Roeicursus Ganzendiep

KAMPEN - Roeivereniging De IJssel start op 6 mei met een roeicursus voor beginners. De cursus bestaat uit veertien lessen van een uur op dinsdagavond (19.00 tot 20.00) en op zaterdagmorgen (9.00 tot 10.00).

Deelnemers krijgen twee maal per week instructie. Op 28 juni wordt de cursus afgesloten met een examen. De cursus is bedoeld voor volwassenen vanaf 18 jaar. Roeivereniging De IJssel is gelegen aan het Ganzendiep.

Meer informatie op www.roeiverenigingdeijssel.nl

Take XS: Soos voor sociaal 'onhandige' jongeren

KAMPEN - MEE IJsseloevers houdt, in samenwerking met Stichting Jongerenwerk Kampen (SJK), elke maand de soos-avond Take XS. Deze avond is speciaal bedoeld voor autistische of verlegen jongeren.

Elke tweede vrijdag van de maand kunnen deze jongeren terecht in 't Ukien, waar ze spelletjes spelen, films kijken en andere activiteiten ondernemen.

Het maximum aantal deelnemers in de groep is twaalf, om de rustige omgeving te kunnen behouden. Door een kleinere groep is het makkelijker contact te leggen en zelfs vriendschappen te maken. De avonden verlopen volgens een vooraf vastgesteld programma, bedacht door de jongeren.

Ouders van jongeren tussen de 12 en 18 jaar die denken dat hun kind hiervoor in aanmerking komt, kunnen zich aanmelden bij MEE. Dit kan door contact op te nemen met Alinde Selles via telefoon (038) 3317197 of a.selles@meeijsseloevers.nl.

Spreekuur echtscheiding

KAMPEN - Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) houdt elke eerste woensdag van de maand een echtscheidingsspreekuur. Dit spreekuur is bedoeld voor inwoners van de gemeente Kampen die vragen hebben over echtscheiding. Ook kinderen en andere betrokkenen, zoals grootouders, docenten en instanties zijn welkom.

Geïnteresseerden kunnen een afspraak maken voor een gesprek van 20 minuten, waarin een maatschappelijk werker en een advocaat informatie geven. Het gesprek is vertrouwelijk en is bedoeld om inzicht te geven in wat de betrokken partijen (vooral de eventueel betrokken kinderen) te wachten staat bij een echtscheiding.

Meer informatie of een afspraak maken: CJG, Wederiklaan 56, telefoon (038) 3370030 of mail naar info@cjgkampen.nl.

www.cjgkampen.nl

Boekenmarkt, kleding en rommelmarktspullen

KAMPEN - Stichting Kontakt Kampen-Hongarije/Roemenië houdt elke week boekenmarkt in de voormalige school aan de Huismanstraat 1.

De boekenmarkt is open op woensdag van 19.00 tot 21. 00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur. Koffie staat klaar! De opbrengst is bestemd voor de sponsoring van enkele studenten in Roemenië.

Op woensdag van 19.00 tot 20.00 uur kunt u kleding en rommelmarktspullen inleveren op dit adres.

Middag Pauze Dienst

KAMPEN - In het korpsgebouw van het Leger des Heils aan de Boven Nieuwstraat 33 wordt elke donderdag een Middag Pauze Dienst gehouden. De dienst begint om 12.00 uur. Na de dienst, om 12.45 uur, is er voor mensen die dit willen een broodmaaltijd.

Midden in de week komen mensen een kort moment samen om te zingen, te bidden en te luisteren naar een korte overdenking.

Koffie klaar in LeMKa inloophuis

KAMPEN - Het inloophuis LeMKa (Leven Met Kanker) is elke maandag en dinsdag geopend van 13.30 tot 16.30 uur. Op donderdag en vrijdag is het inloophuis van 10.00 tot 12.00 uur geopend voor mensen die met kanker te maken hebben (gehad).

Tijdens het inloophuis, aan de Noordweg 29, kunnen mensen hun verhaal kwijt of activiteiten doen.

www.123website.nl/lemkakampen

Huiswerkbegeleiding

KAMPEN - Lukt huiswerk maken en leren niet zo goed? Heb je goed geleerd, maar toch wéér een laag cijfer? Tanieka Zijderveld kan scholieren helpen om hogere cijfers te halen.

Zijderveld is dit jaar gestart met een onderwijsbegeleidingsdienst voor huiswerkbegeleiding en examentraining. Bij HogerOp kunnen leerlingen terecht die problemen ervaren met het maken en leren van hun huiswerk.

Leren gebeurt vaak onbewust; elke dag weer. Als je onbewust leert, heb je niet in de gaten dat je leert. Maar als je bezig bent met je huiswerk, leer je bewust. Soms lukt bewust leren niet goed. Dat kan onder andere komen door een gebrek aan concentratie, het niet weten hoe je iets moet leren, moeite hebben met begrijpen van teksten, of moeite hebben om jezelf aan het werk te zetten.

Ook is examentraining mogelijk. Daarbij wordt onder andere tips gegeven over hoe je een tekst, vraag of opgave het best aan kunt pakken.

Tanieka Zijderveld heeft les gegeven in het voortgezet onderwijs en heeft de Master Onderwijskunde aan de Universiteit Utrecht afgerond.

Meer informatie: Tanieka Zijderveld, telefoon 06-13328925 of taniekazijderveld@hotmail.com.

www.hogerophuiswerkbegeleiding.nl

Remedial Teaching

KAMPEN - Femke Adema-Kampen is dit jaar gestart met een praktijk voor remedial teaching en huiswerkbegeleiding. Remedial Teaching Kampen is een praktijk voor leerlingen met leerproblemen of problemen met het plannen en maken van huiswerk.

Adema werkt individueel met de leerling aan een handelingsplan. Het doel is dat de leerling, na een bepaalde periode, zelfstandig verder kan gaan met het leren en maken van schoolwerk.

Remedial Teaching Kampen geeft hulp bij taal, rekenen, dyslexie & dyscalculie, vreemde talen, technisch & begrijpend lezen en studievaardigheden.

Adema-Kampen is docent in het Voortgezet Onderwijs geweest en heeft een Masterstudie Special Educational Needs gevolgd.

Meer informatie: Femke Adema-Kampen, Lelystraat 108 Kampen. Telefoon 06-81642041 of mail naar rt-kampen@kpnmail.

 

Overig nieuws uit De Krant

» meer nieuws

Reacties en toevoegingen

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel

Op dit bericht kan niet meer gereageerd worden