Kies uw regio op basis van postcode, plaats of titel

Plaats
Postcode
Titel

Ina’s Eetkamer aan het Torenplein

ReageerPrint dit artikel
Barneveld Vandaag
  • 24 feb 2011
BARNEVELD - Persoonlijke aandacht in een huiselijke sfeer. Zo omschrijft Ina Burgers haar nieuwe horecazaak Ina’s Eetkamer, aan het Torenplein 29 in Barneveld.
Ina Burgers in haar nieuwe horecazaak Ina’s Eetkamer.
Ina Burgers in haar nieuwe horecazaak
Ina’s Eetkamer.

De horecagelegenheid van Ina Burgers (47 jaar) uit Barneveld wordt vooral een dagzaak. Vanaf 1 maart gaan de deuren open voor de gasten, die een keuze kunnen maken uit koffie met verschillende soorten gebak of handgemaakte bonbons, een lunchkaart met belegde broodjes van een warme bakker en onder meer een eigen gemaakte gehaktbal en varkenshaassaté.

“Ook wil ik een daghap gaan invoeren”, vertelt Ina. “Men kan zich van te voren aanmelden en mee-eten met wat ik zelf voor het avondeten maak. Hiervoor kan ik maximaal tien gasten bedienen.” De horecagelegenheid richt zich naast de inwendige mens ook op een algeheel gevoel van welbehagen. “Mijn gasten moeten hier even kunnen genieten van bijvoorbeeld een kop koffie. Daarom hang ik bewust geen klok in de zaak. Wil je weten hoe laat het is, loop dan naar het toilet, waar een royale klok aanwezig is.” De toiletten zijn een voorbeeld van de gezellige stijl. “Toiletten zijn vaak saai, ik heb er voor gekozen om daar juist ook sfeer aan te brengen, onder meer met behang.”

Ook het restaurant zelf straalt een huiselijke sfeer uit, met kussens, steigerhouten tafels, veel grote bloempotten en een houten terras. Naast het karakteristieke pand, dat vroeger dienst deed als melkhuis, is een rosarium. Deze is van binnen goed te zien en hier worden door Ina in de zomer bankjes geplaatst.

“Ik mis wel eens de ziel in een horecabedrijf. Ik ben daarom dagelijks aanwezig, zowel in de bediening als in de keuken, maar ook om een praatje te maken met mijn gasten.”
Daarnaast maakt Ina gebruik van plaatselijke leveranciers en worden in de Eetkamer exposities gehouden. Ina’s Eetkamer is dagelijks geopend van 9.00 tot 18.30 uur, muv maandagmorgen en zondag (gesloten) en vrijdagavond (geopend).

 

Overig nieuws uit Barneveld Vandaag

» meer nieuws

Reacties en toevoegingen

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel

Op dit bericht kan niet meer gereageerd worden