Kies uw regio op basis van postcode, plaats of titel

Plaats
Postcode
Titel

Agenda Den Haag weekend 20, 21 en 22 april 2012

ReageerPrint dit artikel
De Posthoorn
  • 20 apr 2012
DEN HAAG - Wat is er in het weekend van vrijdag 20, zaterdag 21 en zondag 22 april 2012 in Den Haag te doen? Van Hitz voor Kidz tot Festival Haganum.
Agenda.
Agenda.

Festival Haganum

Bekende schrijvers en musici komen op zaterdag 21 april naar het Haganum Festival, het festival dat over de kracht van het woord gaat. Onder anderen Ernst Jansz (Doe Maar), Peter Buwalda, Paulien Cornelisse, Arthur Japin, Eefje de Visser, Wim Brands en De Meiden van Halal vertellen, spelen en dragen voor uit eigen werk. Het thema van het festival is ‘Europa’. Kaarten: 15 euro, jongeren 7,50. Adres: Laan van Meerdervoort 57. Info: www.haganumfestival.nl.

Elvis fandag en concert

Elvis-fans komen zaterdag 21 april bij elkaar in het Paard van Troje om de ‘King’ te herdenken. Muzikanten die met Elvis hebben gewerkt naar Nederland. Zoals Duke Bardwell (TCB Bandmember), Bobby Wood (Memphis ‘69 American Sound Studio Bandmember) en Jerome ‘Stump’ Monroe (The Elvis Presley Show Drummer). Het vocale gedeelte wordt verzorgd door Robert Washington. Hij is in Memphis uitgeroepen tot ‘s werelds beste Elvis-sound-a-like. Bijzonder is de komst van de zangeressen van Elvis, Mary & Ginger Holladay. Elvis 35th Anniversary Concert begint om 20.00 uur. Kaarten kosten 25 euro. Het optreden wordt voorafgegaan door de Elvis Presley Fanclubdag. Kaarten kosten 20 euro. Adres: Prinsegracht 12. Zie www.paard.nl.

Orkest Musica

Twee jaar geleden bracht het Haags symfonieorkest Musica in het kader van zijn 100-jarig bestaan een bezoek aan het Stamitz-Orchester Mannheim. Zaterdag 21 april om 20.15 uur brengen de Duitse muzikanten een tegenbezoek in de Elandstraatkerk. Kaarten aan de kerk 17,50 euro. Bij Muziekhandel Albersen 15 euro.

Kids for Animals

Dierenvrienden gaan zondag 22 april naar de Kids voor Animalsdag in Drievliet. Er zijn demonstraties dieren-EHBO in een echte dierenambulance. In het Parktheater zijn shows van de Bibaboerderij te zien. Kinderen kunnen op de foto met Bart en Bibi. Ook wordt een cheque met de jaaropbrengst van Drievliet overhandigd aan Kids voor Animals. Entree 19,95.

Beatboxconcert

De Britse beatboxartiest Shlomo komt met zijn Vocal Orchestra naar Den Haag. Zij bootsen met hun stem en lichaam een geheel orkest na. Samen met het Residentie Orkest ‘spelen’ zij het Beatboxconcert van Anna Meredith. Een uitdagend modern én klassiek werk. Te zien op vrijdag 20 april om 20.15 uur in het Paard van Troje, Prinsegracht 12. Kaarten: www.paard.nl.

Hitz voor Kidz

Lisa, Amy & Shelly presenteren zondag 22 april om 14.00 uur het popconcert Hitz voor Kidz in de Uithof. Er zijn optredens van Ralf Mackenbach, Yes-R, Monsif, Rachel (Junior Songfestival), Mano, Keet en een ‘Mystery Guest’. Entree 15 euro. Kaarten: www.hitzvoorkidz.nl.

Berbers Lentefeest

Op zondag 22 april is het Berbers Lentefeest vanaf 13.00 uur in het Museon in Den Haag. Er wordt een sprookjesachtige verhaal verteld door verhalenverteller en acteur Abdelfattah Ahmed Salah. Daarna kan men genieten van prachtige dans- & muziek optredens, verzorgd door dansschool Radia. Van 13.00 tot 15.00 uur. Adres: Stadhouderslaan.

Kinderfestival 2 Turven Hoog

Festival 2 Turven Hoog is theaterbeleving voor jonge kinderen (van 0 tot en met 6 jaar) samen met hun ouders, opa’s en oma’s. Het evenement vindt plaats op 21 april in Theater Dakota (Zuidlarenstraat) en op 22 april in Diamant Theater (Mariahoeve). Te zien zijn de voorstellingen ‘Harig Hondje’, ‘Op zoek naar het huilmeisje’, en ‘Wonderland’, een interactieve improvisatievoorstelling. Kaarten kosten 7,50. Aanvang: 10.00 en 14.00 uur. Reserveren kan via de theaters. Meer informatie 2turvenhoog.nl.

Voorjaarsmarkt Hoefkade

De ondernemers aan de Hoefkade houden zaterdag 21 april en zondag 22 april een voorjaarsmarkt in Den Haag in de Hoefkade. Aanvang: zaterdag 10.00 uur, zondag 11.00 uur. De markt duurt tot 17.00 uur. Er zijn tachtig kramen met kleding, lederwaren, sieraden, hobby artikelen, speelgoed en cadeau artikelen. Er staat een draaimolen op de markt en kinderen kunnen eendjes vissen of een ritje op een pony maken. De toegang is gratis.

Koninginnekermis

Vrijdag 20 april om 13.00 uur gaan de attracties op het Lange Voorhout, Buitenhof en de Lange Vijverberg open. De kermis blijft tot en met 6 mei. Een aantal spectaculaire attracties, zoals het nieuwe Surfparty en de Discovery, moet voor grote publieksstromen zorgen. Op 22 april loopt de 3-koppige band Rustende Moeders over de kermis Info: kermisdenhaag.nl.

Klik hier voor de agenda van dag tot dag.

 

Overig nieuws uit De Posthoorn

» meer nieuws

Reacties en toevoegingen

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel

Op dit bericht kan niet meer gereageerd worden

Klik & Win acties

Doe mee en win! De laatste Klik & Win acties van dé Weekkrant.

Win 3x2 vrijkaarten voor DRUfilm The Theory of Eve...

meer Klik & Win acties »