Kies uw regio op basis van postcode, plaats of titel

Plaats
Postcode
Titel

Eerste duurzame kerststal lange Voorhout

ReageerPrint dit artikel
De Posthoorn
  • 12 dec 2012
DEN HAAG - In het verlengde van de Denneweg op het Lange Voorhout wordt op donderdag 13 december a.s. om 18.30 uur de eerste traditionele en tevens duurzame kerststal van zandsculpturen in Nederland officieel geopend. Deze opening vindt tegelijk plaats met de jaarlijkse feestelijke ontsteking van de lichtjes van de kerstboom voor museum Escher in het Paleis, in aanwezigheid van de burgemeester van Den Haag, dhr. J. van Aartsen en de Zweedse ambassadeur, dhr. H. Emsgård. De kerststal is van 13 december a.s. tot en met 6 januari 2013 te bezichtigen.
Kerststal van zand.
Kerststal van zand.

De kerststal is een wereldprimeur omdat voor de eerste keer zandkunst is gemaakt van Olivijnzand, dat met haar specifieke eigenschappen bijdraagt aan het verminderen van het broeikaseffect. Het Olivijnzand van greenSand bevat minerale bestanddelen met de eigenschap dat het CO2 uit de lucht haalt en daardoor luchtzuiverend werkt. Een emmer Olivijnzand zuivert circa 10 kg CO2.
De kerststal heeft een afmeting van 7 meter breed en 3 meter hoog en is vervaardigd van 48.000 kg Olivijnzand. De vormgeving is uitgevoerd door Lars Borst, één van de erkende kunstenaars van de World Sand Sculpting Academy (WSSA).
Het tafereel is gebouwd onder een overkapping en uitgelicht met sfeerverlichting. Door de combinatie met de traditionele kerstboom wordt op deze wijze een feestelijke en intieme kerstsfeer in de buurtschap gerealiseerd.

Op 6 januari wordt de kerststal afgebroken en kunnen de inwoners van Den Haag tussen 14.00 en 18.00 uur gratis een emmer of zak Olivijnzand mee naar huis nemen om te verwerken in potgrond of tuinaarde. Hiermee wordt het kunstzinnige en “groene” kerstinitiatief in de buurtschap beëindigd, maar helpt de bevolking door hergebruik van het Olivijnzand verder mee aan de reductie van 48.000 kg CO2 in Den Haag.

Met ondersteuning van diverse sponsoren hebben de bewoners en ondernemers van Buurtschap Centrum 2005 samen met de Haagse organisatie World Sand Sculpting Academy WSSA en de leverancier van Olivijnzand, greenSand, dit duurzame, nog nooit vertoonde kerstinitiatief in Nederland gerealiseerd.

 

Overig nieuws uit De Posthoorn

» meer nieuws

Reacties en toevoegingen

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel

Op dit bericht kan niet meer gereageerd worden

Klik & Win acties

Doe mee en win! De laatste Klik & Win acties van dé Weekkrant.

Win 3x2 vrijkaarten voor DRUfilm The Theory of Eve...

meer Klik & Win acties »