Kies uw regio op basis van postcode, plaats of titel

Plaats
Postcode
Titel

Acteur Tob de Bordes overleden

ReageerPrint dit artikel
Berkelbode
 • 21 dec 2012
EPSE - Acteur en voordrachtskunstenaar Tob de Bordes is donderdag 20 december op 85-jarige leeftijd overleden. Tob de Bordes koos na zijn eindexamen aan de toneelschool in Amsterdam (1950) het vak van voordrachtskunstenaar.
Acteur Tob de Bordes overleden
Acteur Tob de Bordes overleden

Hij trad in binnen- en buitenland op met zowel klassiek als modern repertoire (Tsjechov, Frisch, Wilde, De Saint-Exupéry, etc.) en kreeg grote bekendheid door het programma waarin hij als Hans Christian Andersen sprookjes vertelde. In die rol was hij ook te zien in de NCRV-produktie ‘Andersen in Amsterdam’. Hij werkte als acteur aan meerdere televisie- en filmprodukties mee en speelde gastrollen bij verschillende toneelgezelschappen.

Tob de Bordes, die als solotoneelspeler regelmatig voorstellingen gaf in het hele land, werd in 1983 voor zijn activiteiten benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.
Regionaal was hij bekend vanwege zijn theater-thuisvoorstellingen die hij decennialang gaf in zijn huis De Witte Veer in Epse. Vele duizenden mensen hebben in de loop der jaren van zijn voorstellingen genoten. Daarnaast maakte hij zich verdienstelijk in de gemeente Gorssel als ambtenaar van de burgerlijke stand, als Sinterklaas voor de Jozefschool in Joppe, als voorzitter van de Oranjevereniging en als regisseur/acteur voor de Kunstkring Gorssel. Hij was geliefd als voorganger in diensten in doopsgezinde en andere vrijzinnige geloofsgemeenschappen.

 

Overig nieuws uit Berkelbode

» meer nieuws

Reacties en toevoegingen

 • Yvo Berendsen Yvo Berendsen 21 december 2012, 17:48:19

  Tot ziens lieve vrind.....

  Samen hebben we een rugzak vol verhalen en ervaringen.

  Yvo
  Sandra
  Beau
  Puck

Op dit bericht kan niet meer gereageerd worden