Kies uw regio op basis van postcode, plaats of titel

Plaats
Postcode
Titel

Gevonden en verloren voorwerpen melden

ReageerPrint dit artikel
ZWIJNDRECHT - Per 1 juli 2012 valt de registratie van gevonden en verloren voorwerpen niet meer onder de politie maar onder de gemeente Zwijndrecht. Inwoners kunnen aangifte doen van verloren en gevonden voorwerpen via het digitale loket Antwoord©, aan de balie van de gemeentewinkel of telefonisch via 14078.
Gevonden en verloren voorwerpen melden.
Gevonden en verloren voorwerpen melden.

Wie een voorwerp vindt, is verplicht om aangifte te doen bij de gemeente. De gemeente kan dan de eigenaar van het voorwerp opsporen. Als u geen aangifte doet, bent u in overtreding.
Op www.zwijndrecht.nl is een overzicht te vinden van voorwerpen die door de gemeente worden geregistreerd. Brillen, kleding, sleutels, paraplu’s en bederfelijke goederen (bijvoorbeeld voedsel, drank, planten, bloemen) worden niet geregistreerd. Brommers en scooters worden geacht geen gevonden voorwerp te zijn, maar een gestolen voorwerp.

Gestolen voorwerpen

Bij een gestolen voorwerp moet u eerst aangifte doen bij de politie (www.politie.nl;
0900 – 88 44; geen spoed). U moet ook aangifte bij de politie doen als u uw identiteitsdocument (Nederlandse identiteitskaart, reisdocument voor vreemdeling of vluchteling, paspoort, rijbewijs en bromfietscertificaat) bent verloren. Daarna kunt u het laten registreren bij de gemeente.

Publicatie gevonden voorwerpen

Gevonden voorwerpen worden wekelijks gepubliceerd op www.zwijndrecht.nl. Meer informatie over gevonden en verloren voorwerpen is te vinden bij het digitale loket Antwoord© op de gemeentelijke website.

 

Overig nieuws uit De Kombinatie, editie Zwijndrecht

» meer nieuws

Reacties en toevoegingen

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel

Op dit bericht kan niet meer gereageerd worden

Klik & Win acties

Doe mee en win! De laatste Klik & Win acties van dé Weekkrant.

Win 3x2 vrijkaarten voor DRUfilm The Theory of Eve...

meer Klik & Win acties »