Kies uw regio op basis van postcode, plaats of titel

Plaats
Postcode
Titel

Henk van der Straaten overleden

ReageerPrint dit artikel
Groot Rijswijk
 • 07 mrt 2012
RIJSWIJK - Ondernemer Henk van der Straaten is zondag 4 maart 2012 op 76-jarige leeftijd overleden. De uitvaart is in besloten kring.
Henk van der Straaten (rechts) tijdens Konmar-reünie 2011.
Henk van der Straaten (rechts) tijdens
Konmar-reünie 2011.

Secretaris Paul Schepman van de Rijswijkse ondernemersvereniging BBR zal Henk van der Straaten herinneren als een goede vriend en indrukwekkend ondernemer. “Ondanks zijn hoge leeftijd was en bleef hij een inventief ondernemer. We zullen hem missen.” Henk Van der Straaten geniet in Rijswijk grote bekendheid als oprichter van de Darling Market. In Den Haag startte hij op de hoek van de Costerstraat en de Langnekstraat de eerste Van der Straaten Supermarkt dat later een filiaal werd van ‘zijn’ Konmar. Henk van der Straaten begon ooit zijn loopbaan als marktkoopman op de Haagse Mart.
Paul Schepman heeft Henk van der Straaten goed gekend. “Henk was de oprichter van de Konmar. Ik kende hem toen al, we waren goed bevriend. Hij was op en top ondernemer. Altijd bezig met ideeën. Henk had al vijftien jaar geleden kunnen gaan rusten maar bleef ondernemen. Hij was de eerste ondernemer die stokbrood in de supermarkt verkocht. Hij heeft de consument aan het stokbrood laten wennen. Speciaal daarvoor liet hij Franse bakkers overkomen om in de winkel stokbrood te bakken.”
De exploitatie van de beurshal werd per 1 januari 2012 uit handen gegeven aan de Broodfabriek. “Het complex was immers vroeger de broodfabriek van bakker HUS. Henk bleef wel actief als eigenaar van het complex aan de Volmerlaan. Het idee van de Darling Market deed Henk van der Straaten op tijdens een vakantie in Australië waar hij kennismaakte met overdekte markten. Darling Market is nooit goed van de grond gekomen. Enerzijds door de scherpe concurentie van winkelcentra en anderzijds ook door beperkingen zoals het bestemmingsplan.”

 

Overig nieuws uit Groot Rijswijk

» meer nieuws

Reacties en toevoegingen

 • jaap brouw jaap brouw 12 maart 2012, 17:18:18

  Ik lees in de bakkerwereld dat de heer van der Straaten is overleden.Bij de Konmar in de Oosterhof heb ik gewerkt in de franse bakkerij met Philippe Lamaire.Later ben ik onder de naam van zijn vrouw bakkerij Harland gaan werken en het vogel brood op de markt gebracht.

  Via deze weg wil ik de familie van der Straaten veel sterkte voor de toekomst wensen met het verlies van deze geweldige man.

  Jaap Brouw
 • belinda eb johan de bruin belinda eb johan de bruin 09 maart 2012, 16:18:25

  de konmar weg en nu ons groot baas heer van der straaten
  wij heb heel leuk tijde bij de konmar heer van der straaten was heel leuk en goed baas van ons ,wij heb nog leuk reunie 2011 .
  vaarwel heer van der straaten en dik kusje van je oude persoon van konmar.
  fam van der straaten heel veel sterk dik kusje
 • albert peeters albert peeters 07 maart 2012, 19:39:41

  Wat een fantastische man was dat; wat een winkel was die laatste Konmar in leidsenhage! Een vershal waar ze in Frankrijk jaloers op konden zijn; alle kruiden van de wereld. Vaarwel, Gina

Op dit bericht kan niet meer gereageerd worden

Klik & Win acties

Doe mee en win! De laatste Klik & Win acties van dé Weekkrant.

Win 3x2 vrijkaarten voor DRUfilm The Theory of Eve...

meer Klik & Win acties »