Kies uw regio op basis van postcode, plaats of titel

Plaats
Postcode
Titel

Agenda Den Haag 16, 17 en 18 maart 2012

ReageerPrint dit artikel
De Posthoorn
  • 16 mrt 2012
DEN HAAG - Wat is er in Den Haag te doen in het weekend van vrijdag 16, zaterdag 17 en zondag 18 maart? De agenda!

Vrijdag 16 maart

Agenda Den Haag.
Agenda Den Haag.

*Nieuw festival: The Lighthouse
Korzo presenteert van 13 t/m 17 maart een nieuw festival: The Lighthouse. Het festival brengt kunstenaars uit alle richtingen en disciplines samen in een roes van creativiteit. Als een baken om op te koersen, een lichtende bron voor hoop, geloof en inspiratie. En afgezien van de installaties die het hele festival te zien zijn, is elke dag volledig anders. Vrijdag: choreograaf Joeri Dubbe, bands Cosmo V, The Vagary en Ceremony. Zaterdag: choreografen Janne Eraker en Jorg Schellekens, DJ Alec Smart en mediakunstenaar Frieder Weissdj Joeri Dubbe. Aanvang: 19.00 uur. Entree: 15 euro. Locatie: Korzo, Prinsestraat 42. Zie korzo.nl.
*Wie is de nar?
Op het Lange en Korte Voorhout in Den Haag staan vier meter hoge fotoborden met Freek de Jonge, Ariane Schluter, Nasrdin Dchar, Adelheid Roosen, Leopold Witte en Gijs Scholten van Aschat. De serie foto’s zijn onderdeel van de tentoonstelling: ‘Wie is de nar? Spelen met de macht’ die dagelijks te zien is in Studio Pulchri en ANNA@KV20. De foto’s zijn gemaakt door theatervormgever en beeldend kunstenaar Michiel Voet. Locatie: Pulchri Studio (Weissenbruchzaal) op de Lange Voorhout 15 en in ANNA@KV20 op de Korte Voorhout 20. Dinsdag t/m zondag 11.00 tot 17.00 uur, gratis toegang.
*Blues en indie in SuperMarkt
De SuperMarkt brengt twee bands bij elkaar om het weekend goed te beginnen. Op vrijdag 16 maart doen ShakingGodspeed en Bombay Show Pig het poppodium aan. Beide bands brengen dit voorjaar hun nieuwe album uit en staan te springen om hun repertoire aan het publiek te laten horen. ShakingGodspeed brengt rauwe bluesy rock &roll. Bombay Show Pig verrast met zijn eigen visie op indie in de traditie van YeahYeahYeah’s, The Kills en DeathFromAbove 1979. Entree: 5 euro. Adres: Grote Markt. Aanvang: 20.30 uur.

Zaterdag 17 maart

*Vlooienmarkt
In de Comeniusschool wordt zaterdag 17 maart een rommelmarkt gehouden. Het is de laatste keer dat de school open is voor belangstellenden en (oud)leerlingen. Het gebouw krijgt een andere bestemming. De markt is van 10.00 tot 15.00 uur open. Adres: Kempstraat 126.
*Passie met Pärt
Het Residentie Kamerkoor voert zaterdag 17 maart o.l.v. Jos Vermunt de Johannes Passie van Arvo Pärt uit. Pärt is een geliefde moderne componist. Van 1980 tot 1982 werkte Pärt aan deze Johannespassie, gebruik makend van de door hem ontwikkelde tintinnabular-stijl (klokjes-stijl). Solisten zijn bariton Mattijs van de Woerd, tenor Jan-Willem Schaafsma en sopraan Marjon Strijk, alt Karin van der Poel, tenor Harry van Berne en bas Jelle Draijer. Een orgel, hobo, viool, cello en fagot verzorgen de muzikale begeleiding. Er staat ook een motet van Bach op het programma. Locatie: Kloosterkerk, Lange Voorhout 2. Aanvang: 16.00 uur. Entree: 25 euro/65+22,50 euro. Kaarten: VVV Haags Uitburo, tel. 0900-3403505 (45 cpm).
*Balkan Streets Festival
The Hague Music Export (THME) en Balkan Streets Festivals sturen Haagse bands en artiesten op tournee over de Balkan. Op basis van muziek, profiel en motivatie zijn uit de inschrijvingen vijf bands/artiesten uitgekozen: Atlantic Attraction, WOOT, Groove Embassy, NiCad en Dyzack. Deze bands/artiesten strijden op zaterdag 17 maart in Bazart strijden om de hoofdprijs. Elke band/artiest krijgt 20 minuten de tijd om zich te presenteren. De avond is gratis toegankelijk. Adres: Loosduinsekade 725.
*Gothic & Fantasy Beurs
Zaterdag 17 en zondag 18 maart wordt in de Broodfabriek in Rijswijk (voormalige Darling Market, Volmerlaan) de Gothic & Fantasy beurs gehouden. Er zijn naast 120 stands met gothic- en fantasy-artikelen, zoals kleding, sieraden, art, lampen, body-art, boeken, heksenartikelen en games, ook optredens van bands, magische shows en demonstraties. Onder meer Vic Anselmo, Irfan, Cesair, Rapalje en Kelten Zonder Grenzen treden op. Openingstijden: 10.00-17.00 uur. Entree: 10 euro, kinderen 3 euro. Zie: www.exporijswijk.nl.
*Expo in de Regentenkamer
In De Regentenkamer wordt zaterdag 17 maart een expositie geopend. Met landschappen, portretten en abstracte foto’s van Josien Riemens. Schilderijen met verschillende kleurlagen van Daniëlle Henger van Rijssen. En werk van Elizabeth Mink waarin Zuid-Europese steden hun weerslag hebben gevonden. Aanvang: 16.00 uur. Het Regentenkamer Combo treedt op. Gratis entree. Adres: Noord West Buitensingel 20. Zie www.regentenkamer.nl.
*Cesar Zuiderwijk solo
Golden Earring-drummer Cesar Zuiderwijk maakt van drummen comedy in zijn derde solo-drumprogramma ‘Trommelfruit’. Cesar speelt lekker veel in Trommelfruit, doorspekt zijn kunsten met drumtypetjes, veel humor en mooie verhalen uit veertig jaar Golden Earring. En het publiek kan luid meezingen - en trommelen met grote opblaasbare drumstokken - op het drumvolkslied Boem Tjakka Tjakka. Theater aan het Spui. Om 19.00 uur kan iedereen met een toegangsbewijs voor het concert naar een gratis drumworkshop. Aanvang voorstelling 20.30 uur. Entree: 20 euro. Reserveren: www.theateraanhetspui.nl of tel. 070-3465272.
*Dolf Jansen in Diligentia
Rasartiest Dolf Jansen nadert zijn 25 jarig jubileum. Zijn nieuwe voorstelling ‘Als ik het niet doe doet niemand het....’ gaat snoeihard aantonen waarom Dolf het doet, wat er moet gebeuren, waarom dat niet gebeurt, wiens schuld dat is en waar het uit gaat komen, als het zo doorgaat. Cabaret met een grote H, stand up zonder vangnet, poëzie die pijn mag doen. 17 maart in Diligentia, Lange Voorhout 5. Entree: 20 euro. Aanvang: 20.15 uur. Reserveren: www.theater-diligentia.nl.
*NL DOET
Op de Open Dag van de zorg en de NL Doet dagen kan men in verschillende woonzorgcentra zien wat Florence op het gebied van thuiszorg, verzorgingshuiszorg, verpleeghuiszorg en jeugdgezondheidszorg betekent. In Florence/woonzorgcentrum Houthaghe staat op zaterdag 17 maart Gerard van der Beek, voorzitter van de stichting ‘Mens zijn voor de mensen’ met een grote verkoopstand. Gerard verkoopt onder andere boeken en kalenders voor een zelfred-project in Oost-Java. Vanaf 10.00 uur. Toon Depuisstraat.

Zondag 18 maart

*Benefietconcert
De Familie Kanter werkt 18 maart belangenloos mee aan een benefietconcert voor de Liberaal Joodse Gemeente. Aanvang 20.00 uur. Adres: Prinsessegracht 26. De violiste Agnes Houtsmuller werd door Herman Krebbers en Viktor Liberman opgeleid. Sinds 1986 is ze als eerste violiste verbonden aan het Residentie Orkest. Thomas Kanter is als plaatsvervangend solocellist verbonden aan de Munt Opera te Brussel. Entree: 15 euro. Opgeven via: tel. 070-7504680 of info@ljgdenhaag.nl.
*EK Karate
In Sporthal Hellas worden zondag 18 maart de 22ste Open European Championships Kyokushinkai Karate (OECKK) gehouden. Aanvang 1200 uur, zaal open 10.00 uur. Toegang: 3 euro. Vechtsporters uit alle disciplines komen naar Den Haag. Het is een open kampioenschap, deelnemers moeten zich alleen aan de de karate-regels houden. Gastheer is dojo Kamakura uit Den Haag.
*Storytrail: Haagse kak of bluf
De Storytrail-wandeling in Den Haag start met achttien personen bij het Wapen van Den Haag. Geen slechte start voor de première van een theatrale verteltocht door het centrum van Den Haag op een winterse zondag.
*Stadswandeling Storytrail
Er is een nieuw uitje in Den Haag: Storytrail. De insteek van deze verhalenwandeling is het verschil tussen de Haagse kak, op het zand, en de Haagse bluf, op het veen. Aan smeuïge verhalen geen gebrek tijdens deze tocht. De wandelaars leven mee met de regenten Johan en Cornelis De Witt die in 1672 door een woedende, opgestookte menigte gelyncht werden. En horen over de legende van het stadswapen van Den Haag. Ook komen ze achter de geheimen van ‘Het Spaanse Hof’ aan het Westeinde. Datum: 18 maart. Entree: 17,50 euro. Reserveren: www.storytrail.nl.
*Schaatsen in de lente
Vorig jaar organiseerde Soroptimistclub ‘s-Gravenhage in samenwerking met Schaatscentrum de Uithof een schaatsmiddag voor de jeugd van clubhuis De Mussen uit de Schilderswijk. Ruim 50 kinderen, die nog nooit op de schaats hadden gestaan, namen deel en werden gegrepen door de ‘Hollandse’ schaatskoorts. Wegens het grote succes wordt dit sportieve evenement op zondagmiddag 18 maart herhaald. Meer informatie is via gravenhage@soroptimist.nl te verkrijgen.
*Graduation Project YMCA
Bassist Richard Blom, bekend o.a. van Young & Desperate en Shary-An Nivillacvan TVOH, studeert 18 maart af in het YMCA muziekcentrum in Scheveninge. Hij wordt vergezeld door zangeres Amber van Opijnen (Risskant), toetsenist Danou Possel (Liptease & the Backstreet Crackbangers en Disk-O-Matique), drummer Bram Gorel (Los Jalapenós) en gitarist Rick Beekman (Young & Desperate). Locatie: Keizerstraat 58, Scheveningen (www.saturnuslivemusic.nl). Zaal open: 19.30. Aanvang voorprogramma: 20.00 uur. Aanvang hoofdprogramma: 21:00 uur. Entree: 2 euro.

 

Overig nieuws uit De Posthoorn

» meer nieuws

Reacties en toevoegingen

  • Sarah A Sarah A 09 juni 2015, 21:55:10

    jongens, je kan toch veel beter reclame maken voor alle jongeren voor het <a href="http://vangoghexclusive.com/amsterdam-van-gogh-museum-info/">van Gogh museum</a> is veel leerzamer!

    Die <a href="http://vangoghexclusive.com/van-gogh-museum-tickets/">van Gogh museum tickets</a> zijn ook helemaal niet zo duur als op zo een feestje en je hoeft ook niet per so zo lang door te gaan tot diep in de nacht want de <a href="http://vangoghexclusive.com/van-gogh-museum-openingstijden/">van Gogh museum openingstijden</a> gaat niet zo tot heel laat door.

    Ik ben misschien wel oud en ouderwets maar wel wijs genoeg om te weten dat de <a href="http://vangoghexclusive.com/vincent-van-gogh-schilderijen/">Vincent van Gogh schilderijen</a> je geen kater bezorgen en ook geen gat in je broekzak

Op dit bericht kan niet meer gereageerd worden