Kies uw regio op basis van postcode, plaats of titel

Plaats
Postcode
Titel

Kruisweg ‘Meest Bedreigde Plaats’

ReageerPrint dit artikel
3B-Krant
  • 01 mei 2012
Door: Van De Redactie
LANSINGERLAND - Buurtschap Kruisweg staat met maar liefst dertien infrastructurele ontwikkelingen bovenaan de ‘Rode Lijst van Bedreigde Plaatsen in Nederland’.
Frank van den Hoven, Paul Dietz en wethouder Henk de Paepe tijdens de lancering van de Plaatsengids.nl en de overhandiging van een getekende kaart van Kruisweg door Bart Bos
Frank van den Hoven, Paul Dietz en
wethouder Henk de Paepe tijdens de
lancering van de Plaatsengids.nl en de
overhandiging van een getekende kaart
van Kruisweg door Bart Bos

Bedenker van de ‘Rode Lijst van Bedreigde Plaatsen in Nederland’ is Frank van den Hoven, hoofdredacteur van www.plaatsengids.nl. Hij maakte een beschrijving van 6.000 bedreigde plaatsen in Nederland. Buurtschap Kruisweg is gekozen als symbolische plek voor de lancering van de Rode Lijst, omdat Kruisweg door maar liefst dertien infrastructurele ontwikkelingen in haar directe woonomgeving wordt bedreigd. Hierdoor veranderde de leefomgeving voor de inwoners aanzienlijk.
De oprukkende industrie en woningbouw uit Oosterheem, de A12, de N209, de HSL, hoogspanningsleidingen, vervoerspunt Bleizo: Kruisweg heeft het allemaal! Wethouder Henk de Paepe moedigde de inwoners aan ontwikkelingen nauwlettend te volgen en benadrukte dat het buurtschap alle steun van het collegebestuur en de raad heeft. “Woningbouw en wellicht een kleinschalig hotel zouden het buurtschap kunnen behoeden voor verdere industriële bedreigingen van buitenaf, zodat je van een bedreiging ook een ‘kans’ kunt maken.
De geplande Parallelweg is de komende tien jaar van de baan, maar blijf waakzaam.” Bart Bos, eigenaar van de voormalige buurtschool, reikte een zelf getekende kaart van de Kruisweg aan Paul Dietz, voorzitter van de bewonersvereniging Kruisweg, waarop alle bedreigingen in kaart zijn gebracht. “Altijd handig als we met de wethouder in bespreking zijn” sprak Dietz. “Een van de eerstvolgende gesprekspunten is het oorspronkelijke plan van de HSL waarin geluidsschermen waren opgenomen.”

 

Overig nieuws uit 3B-Krant

» meer nieuws

Reacties en toevoegingen

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel

Op dit bericht kan niet meer gereageerd worden