Kies uw regio op basis van postcode, plaats of titel

Plaats
Postcode
Titel

Burgemeester Letschertweg open

ReageerPrint dit artikel
Stadsnieuws
  • 18 mei 2012
TILBURG - De Burgemeester Letschertweg is sedert donderdag 17 mei 6.00 uur open voor alle verkeer. een dag eerder, op woensdag 16 mei, opende Roel Lauwerier, wethouder Infrastructuur, Mobiliteit, Schoonhouden stad en Wijkwethouder West voor de Gemeente Tilburg, het laatste deel van de Burgemeester Letschertweg (Noordwesttangent).
Deze vijftien kilometer lange dubbelbaans weg langs de Noordwestrand van Tilburg verbindt de A58 met de weg naar Waalwijk. Vanaf donderdagochtend 17 mei om 6.00 uur is de weg toegankelijk voor verkeer. Onderdeel van de Noordwesttangent is de brug over het Wilhelminakanaal.

Bereikbaarheid

Roel Lauwerier: “Een mijlpaal in de geschiedenis van de stad. Hiermee wordt de bereikbaarheid van de Reeshof in Tilburg en omliggende gemeenten, Dongen, Gilze en Rijen, Loon op Zand en Waalwijk, flink verbeterd. Bovendien verbetert de Noordwesttangent de bereikbaarheid van de bedrijventerreinen aan de noordzijde van de stad, Vossenberg en Kraaiven. En niet te vergeten, er hoeft geen doorgaand verkeer meer door de stad. Ik verwacht ook dat de ring logistieke bedrijvigheid aantrekt.”

Kosten

De kosten van de gehele Burgemeester Letschertweg bedragen 139 miljoen euro. Daarvan neemt de Provincie Noord-Brabant ruim 57 miljoen euro voor haar rekening, de rijksoverheid 5 miljoen euro en de gemeente Tilburg 77 miljoen euro.

 

Overig nieuws uit Stadsnieuws

» meer nieuws

Reacties en toevoegingen

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel

Op dit bericht kan niet meer gereageerd worden

Klik & Win acties

Doe mee en win! De laatste Klik & Win acties van dé Weekkrant.

Win 3x2 vrijkaarten voor DRUfilm The Theory of Eve...

meer Klik & Win acties »