Kies uw regio op basis van postcode, plaats of titel

Plaats
Postcode
Titel

Dongense Kinderlintjes voor Jordy en Britte

ReageerPrint dit artikel
Het Kanton
  • 22 nov 2012
Door: De Redactie
DONGEN - Voor de vijfde keer zijn dinsdag 20 november de Dongense Kinderlintjes uitgereikt. Burgemeester Simone Dirven-van Aalst en wethouder Bas Evegaars maakten er op de scholen van de jonge helden, samen met alle klasgenoten en aanwezige familie, een feestelijke middag van. Voor de twee nieuwe Dongense helden, Jordy Schellekens en Britte Jansen, was de hele happening een grote verrassing.
Dinsdag 20 november was een bijzondere dag voor Britte. FOTO: JAN STADS - PIX4PROFS
Dinsdag 20 november was een bijzondere
dag voor Britte. FOTO: JAN STADS -
PIX4PROFS

“Dinsdag 20 november, de Dag van de Rechten van het Kind, is een belangrijke dag. En zeker in de gemeente Dongen waar we voor de vijfde keer de Kinderlintjes uitreiken. Want waarom zouden alleen volwassenen een lintje mogen ontvangen? In Dongen wonen ook kinderen die bijzondere prestaties leveren, zich inzetten voor een goed doel of op een andere manier het goede voorbeeld geven voor hun omgeving”, aldus burgemeester Simone Dirven-van Aalst.

Jordy Schellekens

Jordy (10 jaar) van de Heilig Hart school was de hond aan het uitlaten toen hij ineens een man naast de weg zag liggen. Hij heeft toen heel snel en goed gereageerd door meteen 112 te bellen. Ook haalde hij meteen zijn vader erbij om de man te reanimeren. Uiteindelijk kwam de ambulance en die hebben de meneer mee genomen.
Helaas is de meneer later alsnog overleden. Maar de familie van de man kwam hem wel bedanken voor de goede zorgen. En ook van een van de ambulance broeders kreeg hij een bedankje. Omdat hij op zo’n jonge leeftijd al zo snel wist te handelen heeft hij een Dongens Kinderlintje verdiend.

Britte Jansen

Britte (7 jaar) van basisschool Sint Jan was afgelopen zomer, op zondag 5 augustus, aan het rijden met pony en kar. Dit deed ze samen met haar vader en moeder. Opeens sloeg de pony met kar op hol. Britte is toen heel rustig gebleven, heeft het verkeer geregeld en haar ouders geholpen en verzorgd. Want haar ouders raakten allebei gewond bij het ongeluk.
Nu, een paar maanden na het ongeluk, verloopt het herstel van de knie van haar moeder helaas erg traag. Britte helpt daarom volop in het huishouden en gedraagt zichzelf erg zelfstandig. Daarom heeft ook zij een Dongens Kinderlintje verdiend.

Initiatief

Het idee van een Dongens kinderlintje is in 2008 geboren nadat Trijntje van der Hoeven, samen met haar klasgenoten van destijds, dat verzoek hadden neergelegd bij toenmalig wethouder Ad Stoop. Een oud-leerlinge van diezelfde school, Charlotte van Bijsterveld, maakte vervolgens het winnende ontwerp voor het Dongense Kinderlintje.

Kinderlintje

Het kinderlintje is bedoeld voor kinderen die een voorbeeld zijn voor anderen en wordt ieder jaar op 20 november (de Dag van de Rechten van het Kind) uitgereikt.
Kinderen van vier tot en met twaalf jaar komen hiervoor in aanmerking. “Onthoud deze datum dus goed, want volgend jaar vindt er wederom een uitreiking van het Kinderlintje plaats. We hopen dan nóg meer kinderen te kunnen onderscheiden”, aldus burgemeester Simone Dirven-van Aalst.

 

Overig nieuws uit Het Kanton

» meer nieuws

Reacties en toevoegingen

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel

Op dit bericht kan niet meer gereageerd worden

Klik & Win acties

Doe mee en win! De laatste Klik & Win acties van dé Weekkrant.

Win 3x2 vrijkaarten voor DRUfilm The Theory of Eve...

meer Klik & Win acties »