Kies uw regio op basis van postcode, plaats of titel

Plaats
Postcode
Titel

Gratis nieuwjaarsconcert Brabants Orkest

ReageerPrint dit artikel
Heusdense Courant
  • 25 nov 2012
‘S-HERTOGENBOSCH - Al voor de 32ste keer biedt het provinciebestuur van Brabant de inwoners van de provincie een nieuwjaarsconcert aan. En al net zo lang wordt dat concert gegeven door Het Brabants Orkest. “Een bijzondere traditie, die we graag nog jaren in stand houden. Want Het Brabants Orkest hoort bij ons, en wij zijn trots op het orkest. Het neemt een bijzondere plaats in. In onze provincie, en in ons hart”, stelt Commissaris van de Koningin Wim van de Donk.
Het Brabants Orkest in volle bezetting.
Het Brabants Orkest in volle bezetting.

Niet alleen voor de provincie zijn de nieuwjaarsconcerten bijzonder, ook voor het orkest zijn ze dat. “We zijn er trots op dat wij elk jaar voor de Brabanders het nieuwe jaar in mogen luiden. Dat doen we al onafgebroken sinds 1981, dus heel veel Commissarissen hebben die traditie voortgezet. Het concert is voor ons een prachtige gelegenheid om ons te presenteren, en om mensen op een speciale locatie te laten luisteren naar het orkest en naar klassieke muziek”, vertelt Martijn Versteeg van Het Brabants Orkest enthousiast.

Genieten

Vaak is dit concert voor mensen een eerste kennismaking met klassieke muziek, weet hij. “We maken dan ook elk jaar een toegankelijk programma. En natuurlijk hopen we dat mensen daar zo van genieten, dat ze ook onze reguliere concerten bezoeken.”

Weens programma

In het nieuwjaarsconcert deze keer een Weens programma, duidelijk geliefd bij de vaste bezoekers. De componistenfamilie Strauss (Johann Strauss jr., Josef Strauss en Johan E. Strauss) domineert het programma. Maar er worden ook composities van Frans Léhar, Antonin Dvorák en Bedrich Smetana ten gehore gebracht. Diverse dirigenten hebben tijdens de nieuwjaarsconcerten al voor het orkest gestaan. Dit jaar is de leiding in handen van Arjan Tien.

Data concerten

De concerten vinden plaats op zondag 6 januari om 13.00 uur in het Provinciehuis in ’s-Hertogenbosch, op dinsdag 8 januari om 20.30 uur in de Concertzaal Tilburg en op zondag 13 januari om 14.30 uur in het Chassé Theater in Breda.

Gatis kaarten

Gratis kaarten (maximaal twee per adres) voor het concert in Tilburg zijn vanaf 29 november 10.00 uur te bestellen via www.theaterstilburg.nl of vanaf 12.00 uur aan de balie van Theaters Tilburg, Louis Bouwmeesterplein 1. Kaarten voor het concert in ’s-Hertogenbosch en het concert in Breda zijn vanaf 29 november 11.00 uur te bestellen via www.chasse.nl.

 

Overig nieuws uit Heusdense Courant

» meer nieuws

Reacties en toevoegingen

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel

Op dit bericht kan niet meer gereageerd worden