Kies uw regio op basis van postcode, plaats of titel

Plaats
Postcode
Titel

Pikante kwetsen wint Beste smaak van de Inmaak

ReageerPrint dit artikel
SILVOLDE - De jury kreeg 82 potjes met de meest uiteenlopende lekkernijen voorgeschoteld. Voorzitter Daniël ten Have was verrast door de kwaliteit van de producten. Ten Have: “Spannende combinaties, maar ook de ambachtelijk goed gemaakte ‘ouderwetse’ producten springen er met kop en schouders bovenuit”. De eerste prijs ging naar Charlotte Breukink uit Sinderen. Zij won met ‘Pikante kwetsen’ een sleef (grote soep opscheplepel) met inscriptie en oorkonde van Slow Food Achterhoek.
Charlotte Breukink krijgt de hoofdprijs overhandigd van Daniël ten Have. foto: pr
Charlotte Breukink krijgt de hoofdprijs
overhandigd van Daniël ten Have. foto:
pr

De tweede prijs ging naar Nicole Rougoor met courgettes in zoetzuur en de derde prijs was voor Jenny Lam met vlierbloesemsinaasappeljam. Zij ontvingen resp. het Achterhoeks Fruitboek en Zwaluwgekletter (biologische camembert). Deze prijzen werden beschikbaar gesteld door Kenniscentrum Nelles. Door de enthousiaste inbreng van alle ingemaakte fruit en groenten kreeg de 3-koppige jury een forse klus. De meegebrachte recepten werden in de beoordeling meegenomen. Slow Food Achterhoek verwerkt diverse recepten in een verslag op slowfood.nl

Juryrapport

De jury bestond uit Daniël Ten Have, chefkok bij restaurant Groot Warnsborn in Arnhem en Gerard Mulder van dé groentespeciaalzaak Mulder in Silvolde aangevuld met jurylid Ria Olijslager, prominent lid van Slow Food Achterhoek én deskundig in Achterhoeks Fruit en bereiding Twentse Landgans. De ingeleverde ‘Inmaak’ is beoordeeld op algehele smaak, kleur, geur, smaak van de groente en fruit t.o.v. het zoet en/of zuur en het recept met daarin vermeld de bereidingswijze en gebruikte ingrediënten. Deelnemers die geïnteresseerd zijn in de jurybeoordeling van hun eigen product kunnen een mail sturen naar achterhoek@slowfood.nl.

Slow Food Achterhoek

Slow Food Achterhoek wil aandacht schenken aan de Achterhoekse aloude traditie rond de inmaak en daarmee het eten van het seizoen. Slow Food staat op de eerste plaats voor genieten, aan tafel met anderen, voor eetcultuur, voor het opdoen van kennis over de achtergrond van ons eten. Kenniscentrum Nelles richt zich op het behoud, moderniseren en verspreiden van kennis over lokaal streekeigen eten.

 

Overig nieuws uit Oude IJsselstreek Vizier

» meer nieuws

Reacties en toevoegingen

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel

Op dit bericht kan niet meer gereageerd worden