Kies uw regio op basis van postcode, plaats of titel

Plaats
Postcode
Titel

‘Schot in de roos’

ReageerPrint dit artikel
Door: Marco Diepeveen
OPHEUSDEN - Leden van een delegatie uit het Poolse Pepowo hebben hun schietkunsten getest bij de Opheusdense schietvereniging Paul Krüger.
Leden van de Poolse partnergemeente Pepowo leren schieten op de schietbaan van Paul Krüger in Opheusden.
Leden van de Poolse partnergemeente
Pepowo leren schieten op de schietbaan
van Paul Krüger in Opheusden.
Eigen foto

“De gasten uit onze partnergemeente bezochten Neder-Betuwe van 1 tot en met 4 oktober”, zegt wethouder Keuken. “Het was al tien jaar geleden dat er voor het laatst een officiële delegatie met het college van B en W hier op bezoek kwam. Een nieuwe ontmoeting was dus hard nodig.”

Druk programma

Het drukke programma voerde de Polen onder andere naar de bomenbeurs EXPO TCO in Dodewaard, bedrijfsterrein Medel, het Nationale Fruitpark in Ochten en naar een aantal plaatselijke bedrijven. “Ter ontspanning wilden we het gezelschap een stuk informele gezelligheid aanbieden. Omdat de schietclub in onze gemeente ligt, besloten we daar een avondje te gaan schieten. En dat bleek een schot in de roos, letterlijk en figuurlijk.”

Onderscheiden

De 22 buitenlandse bezoekers, waarvan de helft vrouw, lieten zich niet onbetuigd op de schietbaan. “Ze bereikten behoorlijke hoge scores. De winnaars werden allemaal door de burgemeester onderscheiden.”
Officiële civiele schietbanen kennen ze niet of nauwelijks in Polen. “Naast het plezier van het schieten, genoten de Polen zeer van de professionele accommodatie en organisatie. Dat verbaasde hen allemaal zeer.”

 

Overig nieuws uit Rhenense Betuwse Courant

» meer nieuws

Reacties en toevoegingen

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel

Op dit bericht kan niet meer gereageerd worden

Klik & Win acties

Doe mee en win! De laatste Klik & Win acties van dé Weekkrant.

Win 3x2 vrijkaarten voor DRUfilm The Theory of Eve...

meer Klik & Win acties »