Kies uw regio op basis van postcode, plaats of titel

Plaats
Postcode
Titel

SP Zeist vreest bezuinig op WA-jong en werkvoorziening

ReageerPrint dit artikel
De Nieuwsbode Zeist
  • 16 sep 2012
De SP-taart ging naar Atelier Totem in Zeist. Foto: SP Zeist
De SP-taart ging naar Atelier Totem in
Zeist. Foto: SP Zeist

ZEIST - De SP Zeist begint aan de volgende verkiezingscampagne op het moment dat de stembussen gesloten zijn. Na de verkiezingsbijeenkomst had de SP een taart over. Lees hieronder was de SP met de taart heeft gedaan, en waar de partijleden bang voor zijn.

‘‘Wij brachten deze SP-eciale taart naar Atelier Totem waar kleinschalige zorg op een unieke manier gegeven wordt.
In de afgelopen maanden voerde de PvdA met de SP actie tegen bezuinigingen op de sociale werkvoorziening en de Wajong. Duizenden werknemers van sociale werkplaatsen en jongeren met een handicap hebben zich laten zien met onder andere een kilometerslange ketting van werkhandschoenen onder het motto ‘Armoede werkt niet De PvdA denkt fors te kunnen bezuinigen op de sociale werkvoorziening en de Wajong voor jonggehandicapten.

De PvdA heeft dat voorstel aangeleverd bij het Centraal Planbureau. De Volkskrant schrijft vandaag dat het plan van de PvdA ‘lijkt op de Wet werken naar vermogen van het kabinet-Rutte, waartegen de PvdA ageerde.’ Het PvdA-plan moet een bezuiniging van 1,2 miljard euro opleveren. De zwaarste lasten worden zo door de PVDA op de zwakste schouders gelegd .

Totem en de SP zijn geen onbekenden van elkaar. In minder goede tijden wisten we elkaar al te vinden.
Als SP Zeist maken wij ons met grote regelmaat zorgen om de zorg Dat doen wij ook over de plannen van de PVDA om 1,2 miljard te bezuinigen op oa deze vorm van zorg .

SP-Kamerlid Sadet Karabulut heeft inmiddels kamervregen gesteld ze wil weten hoe de PvdA denkt fors te kunnen bezuinigen op de sociale werkvoorziening en de Wajong voor jonggehandicapten.’’

 

Overig nieuws uit De Nieuwsbode Zeist

» meer nieuws

Reacties en toevoegingen

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel

Op dit bericht kan niet meer gereageerd worden