Kies uw regio op basis van postcode, plaats of titel

Plaats
Postcode
Titel

Stadswandeling in Geertruidenberg

ReageerPrint dit artikel
Nieuwsblad
  • 05 apr 2013
GEERTRUIDENBERG - Tijdens de feesten ter gelegenheid van 775 jaar stadsrechten in 1988 organiseerde het VVV-agentschap Geertruidenberg voor de eerste keer stadswandelingen door Hollands oudste stad. Het 25-jarig jubileum van de stadswandelingen valt dit jaar dus samen met 800 jaar stadsrechten.
De Gertruidskerk in Geertruidenberg
De Gertruidskerk in Geertruidenberg

De enthousiaste stadsgidsen maken er graag een bijzonder jaar van met een aantal speciale jubileum arrangementen opgenomen. Zo maken deelnemers tijdens de ‘Stadswandeling met historische ontmoetingen’ op zaterdag 6 april niet alleen kennis van de historie van de monumentale panden die Geertruidenberg rijk is, maar ontmoeten ook een aantal markante personen die in die historie een rol hebben gespeeld. Voor deze bijzondere invulling van de wandeling tekent het toneelgezelschap Entre-Nous.

Zondag 7 april staat in het teken van ‘Geertruidenberg, gezien door drie Bergse schilders’ Bij deze wandeling zien deelnemers hoe de drie Bergse schilders Jan Hubertus, Jacques Stal en de huisarts Jo Jaspers in de vorige eeuw op een geheel eigen wijze aspecten van Hollands oudste stad in beeld brachten. Het is verrassend te ontdekken wat daarvan in vergelijkende zin nog terug te vinden is.

Voor elk van deze beide speciale wandelingen op 6 en 7 april betalen volwassen 2,50 euro en kinderen 1,50 euro. Aanvang 14.00 uur vanaf het VVV-agentschap, Markt 46, Geertruidenberg. Beide dagen is het mogelijk de toren te beklimmen in combinatie met een interessante rondleiding door de fraaie Geertruidskerk om 14.30 uur, volwassenen 4 euro en kinderen 1,50 euro.

 

Overig nieuws uit Nieuwsblad

» meer nieuws

Reacties en toevoegingen

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel

Op dit bericht kan niet meer gereageerd worden

Klik & Win acties

Doe mee en win! De laatste Klik & Win acties van dé Weekkrant.

Win 3x2 vrijkaarten voor DRUfilm The Theory of Eve...

meer Klik & Win acties »