Kies uw regio op basis van postcode, plaats of titel

Plaats
Postcode
Titel

Kantfeest in kerk

ReageerPrint dit artikel
Deventer Post
  • 19 apr 2013
DEVENTER - De Landelijke Organisatie Kant Kunst (LOKK) bestaat 35 jaar. Dit jubileum wordt gevierd in de Lebuinuskerk op donderdag 25 (1-17 uur) en vrijdag 26 april (10-16 uur).
De Landelijke Organisatie Kant Kunst bestaat 35 jaar.
De Landelijke Organisatie Kant Kunst
bestaat 35 jaar.

De kerk is gevuld met kant en kantgerelateerde artikelen. Ingezonden stukken voor de wedstrijd met het thema ‘Een zee van kant’ worden geëxposeerd. Tientallen kantkringen uit heel Nederland laten zien waarmee zij bezig zijn. Zusterverenigingen uit binnen- en buitenland zijn met een stand aanwezig. Handelaars uit diverse landen van Europa houden in de kooromgang van de kerk een extra speciale Kantmarkt.

In de serie jubileumpostzegels van de LOKK wordt de derde kantzegel te koop aangeboden. Door leden van de LOKK zijn honderden paneeltjes van 20x20 cm gevuld met kantwerk dat past bij het jubileumthema. Vissen, schelpen, schepen en waterplanten zijn in kant uitgebeeld. Deze werkstukken zullen later worden verkocht ten bate van KiKa, het Kinderkankerfonds.

De top-expositie in de Lebuinuskerk is ‘Californian poppies’, een internationaal kantproject dat eenmalig in Nederland te zien is. Het bestaat uit ongeveer veertig kantwerken, allemaal naar één ontwerp met klaprozen en door kantwerksters uit Amerika en diverse landen van Europa in hun favoriete techniek uitgewerkt. Het publiek treft ook stukken aan van een groep die zich bezig gehouden heeft met de combinatie van kant en fotografie. Deze heeft zich door de stad Deventer laten inspireren.

Op beide dagen worden modeshows gehouden waarbij modern kantwerk getoond wordt. Op een andere locatie zijn lezingen over klassieke en moderne kant. Zie ook: www.lokk.nl.

 

Overig nieuws uit Deventer Post

» meer nieuws

Reacties en toevoegingen

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel

Op dit bericht kan niet meer gereageerd worden

Klik & Win acties

Doe mee en win! De laatste Klik & Win acties van dé Weekkrant.

Win 3x2 vrijkaarten voor DRUfilm The Theory of Eve...

meer Klik & Win acties »