Kies uw regio op basis van postcode, plaats of titel

Plaats
Postcode
Titel

De Kunst van techniek

ReageerPrint dit artikel
Door: Peter Baanstra
Het grootste openlucht kunstevenement van Oost-Nederland is Kunst in Ootmarsum, dat wordt gehouden van 23 tot en met 25 augustus. Het thema dit keer: Kunst van Techniek - Techniek van kunst.

Zo’n 225 kunstenaars laten zich dit jaar inspireren door het thema, want zoveel deelnemers heeft Kunst in Ootmarsum. Het thema wordt uitgebeeld met onder meer bijzonder sculpturen die zijn gemaakt van drijfhout uit de Filippijnen. De unieke kunstwerken komen van de Engelse kunstenaar James Doran-Webb. Het zijn geen gewone kunstwerken maar meer dan levensgrote sculpturen van dieren die samengesteld zijn uit aangespoeld drijfhout. De Engelsman richtte in 1990 een bedrijfje op met zijn sculpturen en boekte geweldige successen. Hij verkoopt veel in de Verenigde Staten en Europa. Bijzonder is zijn netwerk van leveranciers: strandjutters leveren hem het drijfhout van verschillende eilanden. Tijdens een tentoonstelling in de Filippijnen werden enkele sculpturen gekocht door Imelda Marcos. Hij heeft nu een team van medewerkers en verzorgd tentoonstellingen over de hele wereld.
De Ootmarsummer Harry Oude Weernink kwam tijdens een van zijn vele China reizen met hem in contact en legde een verbinding met het evenement Kunst in Ootmarsum. Het resultaat is dat per container acht sculpturen overgebracht werden naar Ootmarsum.
Het is verbazingwekkend om te zien hoe de kunstenaar van waardeloos afvalmateriaal een sculptuur kan maken, meer dan levensgroot , die helemaal spreekt tot de verbeelding. Veel belangstelling is er voor zijn beelden van paarden, want er zijn grote overeenkomsten met ons regiowapen: het Twentse Ros.
Kunst in Ootmarsum is op 23, 4 en 25 augustus van 12.00 tot 18.00 uur.

 

Overig nieuws uit dé Weekkrant Dinkelland

» meer nieuws

Reacties en toevoegingen

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel

Op dit bericht kan niet meer gereageerd worden

Klik & Win acties

Doe mee en win! De laatste Klik & Win acties van dé Weekkrant.

Win 3x2 vrijkaarten voor DRUfilm The Theory of Eve...

meer Klik & Win acties »