Kies uw regio op basis van postcode, plaats of titel

Plaats
Postcode
Titel

Rataplan tweede kringloopwinkel in Spijkenisse

ReageerPrint dit artikel
De Botlek 1
  • 14 jan 2013
Door: Patricia Van Den Blink
SPIJKENISSE - Dolenthousiast zijn alle medewerkers van Kringloopwinkel Rataplan. Begin volgende maand zal, in navolging van diverse vestigingen in Noord-Holland en één in gemeente Monster in Zuid-Holland, de kringloopvestiging in Spijkenisse worden geopend. En dat betekent dat er met man en macht keihard gewerkt moet worden om ervoor te zorgen dat alles op tijd klaar is.
Het inzamelen van spullen en inrichten van de Kringloopwinkel is in volle gang. Foto: Patricia van den Blink
Het inzamelen van spullen en inrichten
van de Kringloopwinkel is in volle gang.
Foto: Patricia van den Blink

Brigitta de Labije, bedrijfsleidster, heeft ontzettend veel zin om van de Kringloopwinkel een succes te maken. “Ik wilde na 15 jaar bedrijfsleidster bij een meubelwinkel iets anders gaan doen”, vertelt Brigitta. Na wat omzwervingen komt ze erachter dat ze de winkel toch wel erg mist. “Ik zag een kleine advertentie waarin ze iemand zochten in deze functie.”

Weggooicultuur

Ze vindt de kringloopwinkel een geweldig initiatief. “We leven op het moment in een weggooicultuur”, zegt Brigitta. “En de kringloop is milieubewust en omdat Rataplan een stichting is, is ze niet op winst uit. Van het overgebleven geld worden zoveel mogelijk arbeidsplaatsen voor mensen met een arbeidshandicap betaald.”

Welplaat

Natuurlijk zijn er werknemers nodig om de winkel te runnen; Rataplan biedt werkgelegenheid aan mensen waarvoor een reguliere baan om welke reden dan ook een stap te hoog is. Voor de vestiging in Spijkenisse zijn arbeidsplaatsen gecreëerd voor mensen die werkzaam zijn op de Welplaat in Spijkenisse en Hellevoetsluis. “Het gaat om mensen die een geestelijke of lichamelijke beperking hebben”, zegt Brigitta.

Op 1 februari wordt de vestiging aan de Groene Kruisstraat 4 officieel geopend. Vanaf 2 februari zijn klanten er van harte welkom.

Woensdag meer in De Botlek 1.

 

Overig nieuws uit De Botlek 1

» meer nieuws

Reacties en toevoegingen

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel

Op dit bericht kan niet meer gereageerd worden

Klik & Win acties

Doe mee en win! De laatste Klik & Win acties van dé Weekkrant.

Win 3x2 vrijkaarten voor DRUfilm The Theory of Eve...

meer Klik & Win acties »