Kies uw regio op basis van postcode, plaats of titel

Plaats
Postcode
Titel

De Bazuin scoort op WMC 82,38 punten

ReageerPrint dit artikel
Extra Nieuws Leerdam
  • 15 jul 2013
KERKRADE/LEERDAM - Tijdens de marswedstrijden van het Wereld Muziek Concours (WMC) in Kerkrade, heeft het Showkorps van De Bazuin een mooie score van 82,38 behaald. Het waren er íets minder dan de 85 punten waarmee begin vorige maand promotie naar de hoogste afdeling werd afgedwongen. Desondanks een héle prestatie voor de leden en instructie.
De Bazuin scoorde goed. Eigen foto
De Bazuin scoorde goed. Eigen foto

Voorafgaand aan deelname aan het WMC werden de leden, na maanden repeteren onder leiding van de instructeurs Marcus Kerpershoek (blazers) en Corné Pas (slagwerk en exercitie), de afgelopen weken nog eens extra onder de loep genomen. Die taak kwam voor rekening van Ed Oosterom, onder meer tambour-maître van de Mariniers Kapel en Dennis Smits, slagwerk- en exercitie-instructeur bij diverse Nederlandse korpsen. Hierdoor werd de marsdicipline nog verder aangescherpt.

Supportersbus

Zaterdag stond al vroeg het vertrek naar Kerkrade gepland. Omstreeks 9.00 uur vertrok de bus met muzikanten, terwijl later op de ochtend de supportersbus en ook de burgemeester van Leerdam - Rinus Houtman - richting Kerkrade vertrokken.

Goed marsoptreden

Onder het toeziend oog van de supporters én de burgemeester, werd op de eerste van de zes wedstrijddagen een goed marsoptreden gegeven. Dit leverde uiteindelijk dus ruim 82 punten op. Door de nieuwe manier van jureren was het voor de leden en instructie even lastig hoe deze score op waarde geschat moest worden, maar nadat alle scores bekend waren gemaakt, bleek De Bazuin goed te hebben gescoord.

Taptoes

De leden en instructie gaan nu genieten van een welverdiende vakantie. Na de zomervakantie staan nog taptoes op het programma in onder andere Dubbeldam, Nuland, Delfzijl, Den Bosch en Genk.
Meer weten over De Bazuin of wilt u foto’s en filmopnamen van het optreden in Kerkrade terugkijken? Kijk op www.debazuinleerdam.nl of volg De Bazuin via www.facebook.com/DeBazuinLeerdam of twitter @deBazuinleerdam.

 

Overig nieuws uit Extra Nieuws Leerdam

» meer nieuws

Reacties en toevoegingen

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel

Op dit bericht kan niet meer gereageerd worden

Klik & Win acties

Doe mee en win! De laatste Klik & Win acties van dé Weekkrant.

Win 3x2 vrijkaarten voor DRUfilm The Theory of Eve...

meer Klik & Win acties »