Kies uw regio op basis van postcode, plaats of titel

Plaats
Postcode
Titel

Nieuw zwembad voor De Bilt

ReageerPrint dit artikel
Biltsche Courant
  • 21 jun 2013
Door: Jan Ruyne
DE BILT - De kans is groot dat volgende week een besluit wordt genomen over de komst van een nieuw zwembad voor de gemeente De Bilt. Als het aan burgemeester en wethouders ligt komt dat nieuwe zwembad er. Samen met een groot sportzalencomplex wordt dit bad gebouwd op sportpark Weltevreden.
Het gaat om een investering van zeker vijftien miljoen euro, een groot bedrag, zeker in crisistijd.
Het gaat om een investering van zeker
vijftien miljoen euro, een groot bedrag,
zeker in crisistijd.

Het gaat om een investering van zeker vijftien miljoen euro, een groot bedrag, zeker in crisistijd. Toch zijn B en W duidelijk in hun keuze: renoveren of revitaliseren zijn korte termijn oplossingen met veel nadelen. Beter is het om in één keer een gloednieuw complex te verwezenlijken. Op die manier is de kans ook veel groter dat bedrijven geïnteresseerd zijn om deel te nemen. Het college wil naar een vorm van publiek-private samenwerking waarbij de exploitatie en het beheer geheel bij een private partij -zeg maar een bedrijf- komt te liggen. De gemeentelijke overheid betaalt jaarlijks een vaste bijdrage. Gebruikelijk is dat een dergelijk contract tussen bedrijf en overheid een periode van 25 jaar beslaat.
In een toelichting stelt het college: “Wij menen dat zowel het zwembad als de sporthal onderdeel uitmaken van het basisvoorzieningenpakket voor onze inwoners. Om deze voorzieningen voor de toekomst te kunnen handhaven, biedt gecombineerde nieuwbouw in een accommodatie, ook financieel, de beste oplossing. Alleen dan kunnen de maximale synergievoordelen, bijvoorbeeld voor receptie- en horecafaciliteiten, worden gegenereerd.”

Spijkers met koppen

De gemeenteraad discussieerde in de laatste raadsvergadering van donderdag al over de voor- en tegens. Voor de vergadering van donderdag 27 juni wordt verwacht dat de raadsleden spijkers met koppen gaan slaan.. Dat moet ook wel want het huidige zwembad is op. Als er niets gebeurt kan de gemeente niet anders dan combibad Brandenburg sluiten.
Ook gebruikers van het zwembad mengden zich vorige week in de discussie. De raadsleden werden een dag voor de raadsvergadering, uitgenodigd om een kijkje in het zwembad te komen nemen. De pers ontving een uitnodiging met de prikkelende titel: ‘Komt er eind dit jaar definitief een eind aan zwembad Brandenburg in De Bilt?’
“Als de plannen van de gemeente betreffende het nieuwe zwembad geen doorgang krijgen, dan is er wellicht binnen afzienbare tijd helemaal geen zwembad meer in gemeente De Bilt. Dat zou voor de Biltse Zwemclub (BZC) Brandenburg de doodsteek betekenen, maar ook voor alle zwemlessen en recreatiezwemmers zouden daardoor ernstig gedupeerd worden.”
Was getekend Robert Havekotte en Jan van ’t Land. Zij spraken, zo stellen zij in hun brief, namens alle gebruikers van het zwembad Brandenburg. Havekotte is een bekend waterpolospeler en trainer van BZC Brandenburg. Jan van ‘t Land is voorzitter van de Biltse Sport Federatie.

Afbreken

Als tot nieuwbouw wordt besloten betekent dit dat het oude zwembad aan de Oude Brandenburgerweg en het oude zalencomplex aan het H.F. Witteplein worden afgebroken. Op die twee plekken worden dan woningen gebouwd. Een deel van de opbrengst uit grondverkoop wordt dan gebruikt om de bouwkosten van het zwembad en het zalencomplex te dekken.

 

Overig nieuws uit Biltsche Courant

» meer nieuws

Reacties en toevoegingen

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel

Op dit bericht kan niet meer gereageerd worden

Klik & Win acties

Doe mee en win! De laatste Klik & Win acties van dé Weekkrant.

Win 3x2 vrijkaarten voor DRUfilm The Theory of Eve...

meer Klik & Win acties »