Kies uw regio op basis van postcode, plaats of titel

Plaats
Postcode
Titel

Slow Food op Horeca Talentendag

ReageerPrint dit artikel
ACHTERHOEK - Gisteren kwamen Dick Garritsen van De Kruisbrink, Jan Steverink van Slaege meel en bier en Gert Smits , de groentesnijder uit De Heurne met hun primeurs. Een nieuwe aardappel, de Willem van Oranje, Rode tarwe en sap van Oerbiet.
foto: pr
foto: pr

De Achterhoek heeft veel te bieden aan smakelijke en vernieuwende producten voor horeca en liefhebbers. Dit lieten de genoemde leden van Slow Food Achterhoek zien op de Horeca Talentendag.

Letterlijk vers van de pers zijn de sappen van Gert Smits uit De Heurne Gert Smits biedt al jaren een ruim assortiment ‘vergeten groenten’ en bijzondere producten zoals bv de artisjok. Op de HTD laat hij eenieder kennismaken met een aantal zelf gemaakte sappen in samenwerking met de Mobipers, zoals sap van appels, peren, aardbei en oerbieten. Deze sappen van Achterhoeks bodem zijn gemaakt, zonder enige toevoeging en toch prima houdbaar.
Dick Garritsen biedt al jaren een ruime keuze in bijzondere aardappelen en heeft speciaal beschikbaar de aardappel Willem van Oranje! Een aardappel die geschikt is om te koken, bakken, frituren en poffen. Zeer toepasselijk voor het koningsjaar 2013.
Jan Steverink biedt bakkers en horeca ‘slaege-meel’ van verschillende oude rassen tarwe en spelt. Vorig jaar heeft hij rode tarwe verbouwd voor het eerst en de oogst is prima gelukt. De bakkwaliteit is prima, bakker Vroeg uit Bunnik won met de rode tarwe uit de Achterhoek de publieksprijs bij de verkiezing Beste brood van Nederland dit jaar.

Slow Food

Slow Food Achterhoek wil aandacht schenken aan kwaliteitsproducten uit eigen omgeving en daarmee het eten van het seizoen. Slow Food staat op de eerste plaats voor genieten, aan tafel met anderen, voor eetcultuur, voor het opdoen van kennis over de achtergrond van ons eten.

Horeca Talentendag

De Stichting Horecatalent Achterhoek (SHA) organiseert jaarlijks een evenement om talentvolle jongeren te laten strijden om de titel “Horecatalent van de Achterhoek”. Naast de wedstrijden vonden er demonstraties plaats vinden van gerenommeerde vakmensen. Zo gaven Hanneke van der Werf (KeijGoed uit Keijenborg) en de koks van De keuken van Hackfort (Eric van Veluwen) acte de présence. SHA werkt nauw samen met Slow Food Achterhoek, een groot aantal producenten van Slow Food kreeg ruim baan om hun producten te presenteren. De leerling-koks maken ter plekke gebruik van die producten.

Meer informatie op
www.horecatalentachterhoek.nl
www.slowfood.nl

 

Overig nieuws uit Oude IJsselstreek Vizier

» meer nieuws

Reacties en toevoegingen

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel

Op dit bericht kan niet meer gereageerd worden