Kies uw regio op basis van postcode, plaats of titel

Plaats
Postcode
Titel

Bibliotheek lanceert LuisterBieb-app

ReageerPrint dit artikel
Amersfoort
  • 08 mei 2013

AMERSFOORT - De bibliotheek lanceerde tijdens de Week van het Luisterboek de LuisterBieb-app. Met de LuisterBieb-App kan men gratis genieten van luisterboeken zonder online te zijn. Op dit moment is de app alleen voor iPhone en iPad-gebruikers beschikbaar via de iTunes Store. Binnenkort komt er ook een Android-versie via Google Play.
De LuisterBieb-app is erg handig voor wie in de auto of de trein zit, maar ook tijdens het sporten, tuinieren en koken. Bovendien is de app erg geschikt voor mensen met een visuele beperking of dyslexie. Ook kan het een stimulans zijn voor scholieren om hun boeken voor hun literatuurlijst te beluisteren. Er zijn op dit moment ongeveer tweehonderd titels beschikbaar, zowel nieuw als klassiek en zowel fictie als non-fictie. Van Oorlogsverslaggeving van levensbelang door Arnold Karskens, Het zijn net mensen door Joris Luyendijk en colleges van Maarten van Rossem tot Dik Trom van C. Joh. Kieviet, De drie Musketiers van Alexandre Dumas en De boeken der kleine zielen van Louis Couperus.
Na de zomer komt er een uitbreiding. Er worden dan nog eens vijfhonderd rechtendragende luisterboeken toegevoegd, waaronder bestsellers van Roald Dahl, Arthur Japin, Maarten van Rossem, Ester Verhoef, Tonke Dragt en Harry Mulisch. Deze titels zijn alleen voor bibliotheekleden te beluisteren, voor de gebruikelijke periode van drie weken. Rechtenvrije luisterboeken en colleges blijven gratis en zonder beperkingen voor iedereen beschikbaar. De LuisterBieb-app zal aan de Nationale Bibliotheekcatalogus (NBC+) worden gekoppeld. De NBC+ ontsluit de gehele collectie (boeken, tijdschriften, e-books, games, cd’s, dvd’s, et cetera) van de openbare bibliotheken en de Koninklijke Bibliotheek.

 

Overig nieuws uit Amersfoort

» meer nieuws

Reacties en toevoegingen

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel

Op dit bericht kan niet meer gereageerd worden

Klik & Win acties

Doe mee en win! De laatste Klik & Win acties van dé Weekkrant.

Win 3x2 vrijkaarten voor DRUfilm The Theory of Eve...

meer Klik & Win acties »