Kies uw regio op basis van postcode, plaats of titel

Plaats
Postcode
Titel

Zoektocht: zo gaat Defensie te werk

ReageerPrint dit artikel
ZEIST / ELSOO - Vanochtend, donderdag 9 mei, is rond 07.30 uur het zoeken naar de vermiste Ruben en Julian hervat. In samenwerking met Defensie wordt systematisch gezocht in het Bunderbos bij Elsloo.
Politiebericht: Zoektocht naar vermiste broertjes hervat. De foto is gemaakt in de nacht van dinsdag op woensdag in Doorn. Foto: Menno Bausch
Politiebericht: Zoektocht naar vermiste
broertjes hervat. De foto is gemaakt in
de nacht van dinsdag op woensdag in
Doorn. Foto: Menno Bausch

Naar aanleiding van binnengekomen informatie werd woensdagavond besloten een zoekactie te starten in het Bunderbos. De jongens zijn helaas nog niet gevonden. Iedereen die informatie heeft, kan bellen met 0800-6070.

Hoe helpt Defensie mee met zoeken?

Dinsdagnacht zochten zogenoemde combat trackers van het Korps Mariniers al in Doorn naar de jongens van 7 en 9 jaar oud. Nadat de politie de actie verlegde naar Limburg, zette Defensie daar gisteravond 30 landmachtmilitairen van 41 Pantsergeniebataljon en 8 combat trackers in. De laatsten speuren met name op zicht en zijn getraind in het herkennen van minutieuze veranderingen in de natuurlijke omgeving. Zo zijn ze alert op voetsporen of afwijkingen in de vegetatie, zoals bijvoorbeeld een geknakte tak.

Zintuigen

De intermediate search teams van de landmacht hanteren technieken die zijn ontwikkeld bij het speuren naar geïmproviseerde explosieven in uitzendgebieden, zoals Afghanistan. Ze gebruiken onder meer hun zintuigen om afwijkingen in de omgeving te ontdekken. Ook beschikken ze over geavanceerd gereedschap zoals een grondradar, waarmee ze in de bodem en door objecten kunnen kijken.

De militairen die vandaag in Limburg verder zoeken naar de kinderen bestaan eveneens uit genoemde teams van landmacht en marine.

 

Overig nieuws uit De Nieuwsbode Heuvelrug

» meer nieuws

Reacties en toevoegingen

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel

Op dit bericht kan niet meer gereageerd worden

Klik & Win acties

Doe mee en win! De laatste Klik & Win acties van dé Weekkrant.

Win 3x2 vrijkaarten voor DRUfilm The Theory of Eve...

meer Klik & Win acties »