Kies uw regio op basis van postcode, plaats of titel

Plaats
Postcode
Titel

Drugshandel woonwagenkampen Rotterdam

ReageerPrint dit artikel
De Havenloods Noord
  • 14 mei 2013
ROTTERDAM - Op dinsdag 14 mei heeft de politie eenheid Rotterdam op woonwagenkampen aan de Sevenaerstraat, Bijenpark en de Albatroslaan in Rotterdam en de Erasmusweg in Den Haag in totaal vijf mannen en een vrouw aangehouden. Ze worden verdacht van de handel in verdovende middelen en/of deelname aan een criminele organisatie die zich bezig houdt met het plegen van drugsgerelateerde misdrijven en witwassen. Het gaat om vier mannen van 31, 36, 56 en 61 jaar oud uit Rotterdam, een 36-jarige Rotterdamse en een 37-jarige man uit Amsterdam.
Op dinsdag 14 mei heeft de politie eenheid Rotterdam op woonwagenkampen aan de Sevenaerstraat, Bijenpark en de Albatroslaan in Rotterdam en de Erasmusweg in Den Haag in totaal vijf mannen en een vrouw aangehouden.
Op dinsdag 14 mei heeft de politie
eenheid Rotterdam op woonwagenkampen aan
de Sevenaerstraat, Bijenpark en de
Albatroslaan in Rotterdam en de
Erasmusweg in Den Haag in totaal vijf
mannen en een vrouw aangehouden.

Growshop leverancier

Het opsporingsonderzoek naar de aangehouden verdachten startte twee jaar geleden op basis van informatie dat er op grote schaal hennepkwekerijen geëxploiteerd werden. Leden van de organisatie zouden daarvoor producten afnemen van een bedrijf uit Zoetermeer. Dit betreft een bedrijf dat op papier apparatuur voor de agrarische sector- en hydrocultuur industrie distribueert. In de praktijk bleek het een growshop leverancier. Het bedrijf wordt verdacht van medeplichtigheid aan de exploitatie van hennepkwekerijen.

Miljoenen verdiend

De afgelopen twee jaar zijn 33 kwekerijen opgerold waarvan het vermoeden bestaat dat ze door de organisatie werden geëxploiteerd. Drie van de aangehouden mannen worden verdacht van het organiseren van henneptransporten naar Engeland. Met de illegale handel zouden de verdachten miljoenen euro’s hebben verdiend.

Doorzoekingen met o.a. defensie
Er vonden op 15 locaties in Rotterdam, Den Haag, Zoetermeer, Amsterdam, Moerdijk en Zwanenburg doorzoekingen plaats. Bij de doorzoekingen maakt de politie gebruik van AST (Advanced Search Teams)-teams van Defensie. Deze specialisten beschikken over geavanceerd gereedschap. Materieel als een grondradar maakt het mogelijk tot enkele meters in de bodem te kijken of ‘door’ muren en objecten om bijvoorbeeld verborgen ruimtes te ontdekken.
Bij de doorzoekingen worden waardevolle zaken in beslag genomen. Er zijn al diverse auto’s, motoren, een jetski in beslag genomen. Ook zijn er twee vuurwapens aangetroffen.

 

Overig nieuws uit De Havenloods Noord

» meer nieuws

Reacties en toevoegingen

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel

Op dit bericht kan niet meer gereageerd worden

Klik & Win acties

Doe mee en win! De laatste Klik & Win acties van dé Weekkrant.

Win 3x2 vrijkaarten voor DRUfilm The Theory of Eve...

meer Klik & Win acties »