Kies uw regio op basis van postcode, plaats of titel

Plaats
Postcode
Titel

Maak kennis met de 'native american flute' tijdens unieke workshop

ReageerPrint dit artikel
walternatas
Op 9 juni komt de uit Amerika afkomstige Michael Telapary op uitnodiging van Walter Barkhuysen-Tacke uit ‘s-Heerenberg( www.aandacht-en-klank.nl) naar onze regio voor een unieke dagworkshop in het wellbeing center ‘Het Koetshuis in De Steeg. Deze workshop is bedoeld voor de mensen die willen beginnen met het bespelen van de Indiaanse Fluit op een intuïtieve manier.
Liefhebbers kunnen deze dag ook terecht voor een concert dat Michael zal verzorgen.
Liefhebbers kunnen deze dag ook terecht
voor een concert dat Michael zal
verzorgen.
walternatas
Als éénjarig jongetje wist Michael al intuïtief wat zijn passie zou worden op latere leeftijd, “Fluit muziek”. Vele jaren later tijdens zijn verblijf in Arizona kreeg hij een speciale fluit als geschenk van Joe Black Horse, een Apache medicijnman. Het was een “double barrel flute” gemaakt van ceder. Toen Michael hem vroeg om hem te leren deze fluit te bespelen, zei hij het volgende: Kijk om je heen en laat je zintuigen werken. Maak jezelf één met de natuur, vermeng de emoties die opgewekt worden met je adem en blaas in de fluit. De emoties zullen vertaald worden in de melodische tonen van de fluit.
Deze manier van spelen gaat duizenden jaren terug toen de eerste fluiten werden gemaakt. De Native American Flute is gebaseerd op de pentatonische schaal

Voor deze workshop heb je geen muzikale achtergrond nodig. Tijdens de workshop leer je ondermeer het leren spelen van de pentatonische schaal, speciale vinger zettingen die het mogelijk maken om het klank spectrum van de fluit uit te breiden, verschillende blaastechnieken ,toevoegen van extra tonen aan de pentatonische schaal, verschillende technieken om speciale effecten te creëren.

Iedere cursist krijgt een link om het boek dat tijdens de les wordt gebruikt te downloaden en daarnaast ook oefen material.
Na de workshop zul je in staat zijn om een compleet nummer te spleen.

Voor de workshop maakt Michael gebruik van een High Spirits fluit, Deze fluit krijgt iedereen te leen tijdens de workshop, je kunt hem eventueel ook gelijk aanschaffen met een eenmalige workshop korting van 15 %, deze korting geldt ook voor alle andere fluiten die tijdens de workshop worden aangeschaft
Er is voldoende gelegenheid om zelf verschillende fluiten uit te proberen.

Michael zal diezelfde avond een chakra healing concert verzorgen van 19.30 tot 20.30 entrée €15,- Kaarten hiervoor zijn via www.tewanka.com te koop.

 

Overig nieuws uit Montferland Journaal

» meer nieuws

Reacties en toevoegingen

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel

Op dit bericht kan niet meer gereageerd worden

Profiel van walternatas

walternatas walternatas
Walter BarkhuysenTacke
info
member sinds walternatas Member sinds 26 februari 2013
artikelen 14 artikelen reacties 0 reacties
fotos 14 foto's videos 0 video's
website http://www.aandacht-en-klank.nl
 

Klik & Win acties

Doe mee en win! De laatste Klik & Win acties van dé Weekkrant.

Win 3x2 vrijkaarten voor DRUfilm The Theory of Eve...

meer Klik & Win acties »