Kies uw regio op basis van postcode, plaats of titel

Plaats
Postcode
Titel

‘Onrealistische begroting’

ReageerPrint dit artikel
De Nieuwsbode Bunnik
  • 05 nov 2013

Het gebruik van de algemene reserve is één van de redenen waarom het CDA besloot niet met de begroting in te stemmen. Leny Visser: “Het al jaren zo dat de inkomsten en uitgaven in balans lijken te zijn in de begroting, maar dat in de loop van het boekjaar tekortkomingen gedekt worden uit de Algemene Reserve. Die reserve werd aangevuld met geld uit grondexploitaties, maar deze inkomsten vallen steeds meer tegen en de algemene reserve is niet onuitputtelijk! Als je een begroting sluitend wil krijgen moet je dus echt werken aan het aanpassen van inkomsten en uitgaven, maar dat besef lijkt niet goed door te dringen bij de huidige coalitie en college.”
Ook op andere punten vindt het CDA de begroting onrealistisch. Waar komen bijvoorbeeld de inkomsten vabdaan die het nieuwe werken zouden opleveren? Juist nu is een realistische begroting noodzaak, vindt het CDA.
Omdat P21 en de Liberalen wel instemden, werd de begroting toch vastgesteld. Paul Heijmerink vroeg zich nog wel af wat er zou gebeuren als een begroting niet wordt vastgesteld. “Dan zouden we in 2014 geen uitgaven kunnen doen”, aldus Walburgh Schmidt.

 

Overig nieuws uit De Nieuwsbode Bunnik

» meer nieuws

Reacties en toevoegingen

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel

Op dit bericht kan niet meer gereageerd worden

Klik & Win acties

Doe mee en win! De laatste Klik & Win acties van dé Weekkrant.

Win 3x2 vrijkaarten voor DRUfilm The Theory of Eve...

meer Klik & Win acties »