Kies uw regio op basis van postcode, plaats of titel

Plaats
Postcode
Titel

Sinterklaas in Renkum

ReageerPrint dit artikel
renebk
Intocht van Sinterklaas in Renkum
“Het blijft bijzonder hoe de kinderen naar de komst van Sinterklaas toeleven , en die intocht daar doen we het voor”, aldus Dennis van de Peppel medeorganisator van de Sinterklaasintocht in Renkum en tevens hoofdpiet. “Ik ben nu al zo’n twintig jaar Piet, maar ik kijk ieder jaar weer naar de intocht uit”.
“Dit jaar is de ontvangst van Sinterklaas net even iets anders, moderner, dan andere jaren. De kinderen kijken allemaal naar het Sinterklaasjournaal en daar komen Sinterklaasliedjes in voor met iets meer beats dan de Sinterklaasliedjes zoals wij die van vroeger kennen. We kiezen er voor om met de actualiteit mee te gaan, dus kiezen we ook voor ‘moderne’ Sinterklaas muziek”. Dit jaar introduceren we de ‘Discopiet’, vertelt Dennis. “De Discopiet begint rond één uur te spelen op het Dorpsplein. Nadat hij zijn beats heeft laten horen op het plein rijdt hij op een platte wagen met muziekinstallatie, begeleid door de kinderen, naar de Veerweg voor de ontvangst van Sinterklaas”. Sinterklaas komt om 14.00 uur met de boot aan waarbij hij muzikaal begeleid wordt door muziekvereniging Eendracht. Naast de ontvangst door de kinderen, wordt Sinterklaas ook ontvangen door de burgemeester of wethouder. Sinterklaas rijdt in een open koets terug naar het Dorpsplein. Wanneer hij daar is aangekomen kan het echte feest beginnen. De Discopiet zal de muziek weer verzorgen en de kinderen zullen actief deelnemen door mee te doen met ons thema. Het landelijke thema en tevens dat van de Sinterklaasintocht in Renkum dit jaar is een item uit de film ‘De club van Sinterklaas en de Pietenschool’ en wel “De Gouden Pepernoot”.
Na afloop van de festiviteiten zal de Sint ook dit jaar zijn intrek nemen in het tot ‘Sinthof’ omgetoverde Verpleeg- en Verzorgingshuis “Rijnhof” in de Dorpsstraat.
Voor het organisatie comité van de Sinterklaasintocht in Renkum is het duidelijk: Sinterklaas moet in Renkum blijven komen. “Wij als organisatie vinden het belangrijk dat het feest doorgang vindt”. Het is voor ons elk jaar weer een uitdaging, mede omdat er zo min mogelijk kosten mee gemoeid mogen gaan, wat vooral in deze tijd een hele uitdaging is. Desondanks gaat het ons ook dit weer lukken om een goed programma neer te zetten. Voor Dennis en de anderen van de organisatie zit het Piet zijn ‘in het bloed’. We zijn een gemotiveerde groep mensen die veel interactie met de kinderen hebben, en allemaal actief meedoen.
Zo hopen we dat we de vier- tot vijfhonderd kinderen weer een prachtige Sinterklaasintocht kunnen geven.”! De waardering die we van de kinderen en ouders terug krijgen, dat is gewoon prachtig!

De Sinterklaas intocht, georganiseerd door leden van de Winkeliersvereniging Rijn Promenade, vindt dit jaar plaats op zaterdag 23 november en begint om 14.00 uur.
De route is als volgt: Veerweg, Melkdam, Utrechtseweg, Schoolweg, Groeneweg, Kerkstraat, Europalaan en via Oude Post de Dorpsstraat in richting Dorpsplein.
 

Overig nieuws uit De Veluwepost

» meer nieuws

Reacties en toevoegingen

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel

Op dit bericht kan niet meer gereageerd worden

Profiel van renebk

renebk renebk
info
member sinds renebk Member sinds 06 november 2013
artikelen 1 artikelen reacties 0 reacties
fotos 0 foto's videos 0 video's
website